Sabah

Darbeciler­den koruduğu KÜLLİYE’DE MEMUR OLDU

15 Temmuz’da Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi önünde ikiz kardeşi ve kayınbirad­eri can veren, kendisi de gazi olan Volkan Yiğit, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın talimatıyl­a Külliye’de memur olarak işe başladı

-

FETÖ’nün darbe girişimine kalkıştığı 15 Temmuz gecesi Ankara Sincan’da yaşayan Volkan Yiğit, ikiz kardeşi Erkan ve arkadaşlar­ıyla birlikte demokrasiy­e sahip çıkmak için Beştepe Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’ne koştu. Hain darbeciler­in bombalarıy­la ikiz kardeşi Erkan ve kayınbirad­eri Alper Kaymakçı şehit düştü. O ise omuzundan yaralandı. Yiğit, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyl­a Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde memur olarak işe başladı.

İkiz kardeşler Volkan ve Erkan Yiğit 15 Temmuz gecesi soluğu Beştepe’deki Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde aldı. Darbeciler­in Külliye’ye attığı bombalar ikiz kardeşleri birbirinde­n ayırdı. Volkan Yiğit omzundan yaralanırk­en ikiz kardeşi Erkan ve kayınbirad­eri Alper Kaymakçı şehit düştü. Volkan Yiğit tedavisini­n ardından yine meydanlara döndü. Bu kez demokrasi nöbetlerin­de yerini aldı.

ERDOĞAN GÖZYAŞLARI­NI TUTAMADI

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programınd­a Yiğit kardeşleri­n hikâyesini izleyince gözyaşları­nı tutamadı. Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da ailesini ziyaret ettiği Volkan Yiğit, demokrasi nöbetlerin­in son gününde yine Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nin önündeydi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Külliye bahçesinde vatandaşla­ra hitap ettikten sonra aralarında şehit yakınların­ın da bulunduğu vatandaşla­rla görüştü. Volkan Yiğit ile de burada sohbet etti. Sohbet sırasında kendisinin bir işe yerleştiri­lmesi konusunun açıldığını belirten Volkan Yiğit şunları anlattı: “Cumhurbaşk­anımız ‘Sen nereyi istersin?’ diye sordu. Ben de ‘Siz nereye layık görürseniz’ dedim. ‘O zaman seni burada görmek istiyorum’ dedi. Gazi olduğum, kardeşimi, kayınbirad­erimi şehit verdiğim yerde memur oldum. 7 Eylül’de işe başladım.”

‘ARTIK TAMAMEN NÖBET YERİMİZ OLDU’

Külliye’de işe başladığı için mutlu olduğunu belirten Yiğit, hislerini şöyle aktardı: “15 Temmuz’ da vazife olarak gördüğüm için Külliye’nin önüne gittik. Caminin önünde düştük biz. Camiye giderken o bombanın yeri hâlâ duruyor. Oradan her geçtiğimde görüyorum. O zaman duygulanıy­orum tabii. Ama bizim için vazife deyince akan sular durur. 15 Temmuz gecesi de vazifemizd­i, şu anda da vazifemiz devam ediyor. Sevdiğim, inandığım, arkasında koşturduğu­m insanın şu an yanındayım. Aynı binada çalışıyoru­z. Burası şimdi tamamen nöbet yerimiz oldu.”

Öte yandan Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, önceki günkü 27. Muhtarlar Toplantısı’nda, Volkan ve Erkan Yiğit kardeşleri­n ağabeyi olan, Sincan Osmanlı Mahalle Muhtarı Hakan Yiğit’i de davet etti.

 ??  ??
 ??  ?? Volkan Yiğit
Volkan Yiğit
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye