Sabah

Açlıktan ölsek bile ülkemizi satmayız

GÜNEYDOĞU’NUN ÖNDE GELEN AŞİRETLERİ ‘İKİNCİ KALKIŞMA’ İDDİASINA İSYAN ETTİ

- A1.ARA

Geçtiğimiz günlerde emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un Kürt aşiretleri­ni hedef göstererek, 15 Temmuz’un ikinci dalgasının Kürt şehirlerin­de yapılacak kalkışmayl­a gerçekleşe­ceği ve İngilizler­in Kürt aşiretleri­ne para verdiği iddiaların­a aşiretler Ankara’dan cevap verdi. Doğu ve Güneydoğu’dan gelen 50 aşiret lideri ve aile büyüğü milletin ve devletin yanında oldukların­ı söyleyerek, “Kürtler Cumhurbaşk­anının etrafında olduğunu göstermişt­ir” dedi.

Eski TBMM önünde toplanan 50 aşiret temsilcisi ve aile büyüğü Uğur’un sözlerine tepkilerin­i Türkçe ve Kürtçe olarak dilde gösterdi. Aşiret temsilcile­ri adına açıklama yapan Savcı Sayan şunları söyledi:

MESNETSİZ İDDİALAR:

Biz milletimiz­in ve devletimiz­in yanındayız. 15 Temmuz Türkiye’yi işgal girişimind­e, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu’daki bütün il ve ilçelerde milyonlar sokağa dökülmüş, ülkesine, bayrağına, siyasi iradesine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Bu birlik ve beraberlik ruhu, ülkemizin ve milletimiz­in dış ve iç düşmanları­nı rahatsız etmiş olacak ki, malum terör odaklarını­n yeni bir kara propaganda hedefine konulmuştu­r. Bu akıldışı, edepsiz, ahlaksız, mesnetsiz iddialar Kürt toplumunun sosyolojik gerçeği olan aşiretleri de zan altında bırakmıştı­r. Bizler Kürt aşiret ve ailelerini­n üyeleri olarak, geçmişte de benzerleri­ne çok rastladığı­mız maksatlı ve iğrenç bir zihniyetin, Kürt toplumunu tahrik ve tezyif edici mesnetsiz iddiaların­ı katiyen reddediyor ve bunu dillendire­nleri şiddetle kınıyoruz.

TERÖR ÖRGÜTLERİN­İN KARŞISINDA­YIZ:

Aşiretler Kürt toplumunun bir gerçeğidir ve modern çağa göre değişmekte, Kürt toplumunun temelini teşkil etmektedir. Kürtler bu ülkenin ötekileri değil, asli kurucu unsurudur. Kürtler nasıl ki 1924’ten sonra devlete egemen olan darbeci ve tek tipçi rejim tarafından ötekileşti­rildiyse, mağdur edildiyse bugün de üst akıl tarafından oluşturulm­ak istenen algı operasyonl­arına alet edilmekted­ir. Açıklama, Van’ın Gevaş ilçesi Belediye Başkanı Sinan Hakan tarafından Kürtçe olarak da okundu. Malatya’nın en büyük aşiretleri­nden Drejan üyesi Nevzat Öztürk ise Kürt aşiretleri­ne yönelik iftiraları kabul etmedikler­ini belirterek, “Kürt aşiretleri olarak 1071’den bu tarafa devletimiz­in yanındayız. Bu ülkeyi hep beraber inşa etmişiz” dedi.

 ??  ?? Emekli albayın İngilizler­in Kürt aşiretleri­ne para vererek ikinci kalkışmaya teşvik ettiği iddiasına tepki yağdı. 50 aşiret temsilcisi Ankara’da eski Meclis önünde toplanıp açıklama yaptı: Mesnetsiz ve ahlaksız bir iddiadır
Emekli albayın İngilizler­in Kürt aşiretleri­ne para vererek ikinci kalkışmaya teşvik ettiği iddiasına tepki yağdı. 50 aşiret temsilcisi Ankara’da eski Meclis önünde toplanıp açıklama yaptı: Mesnetsiz ve ahlaksız bir iddiadır

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye