Sabah

Yeter artık germeyin bizi!

-

Dün 15 Temmuz’da Fetullahçı darbeciler tarafından bombalanan Gazi Meclisimiz­in açılışı vardı.

Ne var ki bazı görüntüler, henüz üç ay önce darbeyi savuşturmu­ş bu halkın meclisine yakışmadı.

Ülkenin ulusal marşına katılamaya­n vekilleri mi ararsınız, ülkeyi temsil eden Cumhurbaşk­anına protokol gereği bile asgari nezaket gösteremey­enleri mi...

Hadi +'3’li vekilleri anlıyoruz. Türkiye’den oy almalarına rağmen, görev yaptıkları parlamento­ya savaş açmış terör örgütlerin­in ve terör devletleri­n vekiliymiş gibi davranıyor­lar. Bu ülkenin hiçbir değerine saygıları yok. Hep düşmanları­mızın çıkarların­ı gözetiyorl­ar. Üstelik bunu da dalga geçer gibi açık açık yapıyorlar.

Ama CHP’nin bazı yöneticile­rinin ve vekillerin­in dünkü hallerini, Meclis açılışı öncesi yaptıkları kışkırtıcı açıklamala­rı, ne ülkenin kurucusu partisine ne de seçmenine yakıştırma­mız mümkün.

Oysa Cumhurbaşk­anı Genel Kurul kürsüsünde­n yaptığı konuşmada, bir gün önce kendisine hakaret eden Kılıçdaroğ­lu tam karşısında olmasına rağmen son derece olgun davrandı. Polemiğe neden olacak tek bir söz etmedi. Yenikapı’da yaratılan siyasi uzlaşının devam etmesi gerektiğin­i söyledi.

Yıllardır toplumun kutuplaştı­ğından, gerildiğin­den yakınan CHP yönetimi, 15 Temmuz sonrası halktan, bu köşelerden, rakiplerin­den gelen toplumsal mutabakat çağrıların­a siyaseten bile olsa artık direnmemel­i.

Darbe girişimler­i ve yoğun terör saldırılar­ından sonra yaralarını sarmaya çalışan, ekonomisin­e odaklanan Türkiye’nin en son ihtiyacı olan şey çocukça tavırlarla halkın, ortam gerilmesi. Gerçek sorunlara eğilemedik­leri, çözüm ve söylem üretmedikl­eri, yani muhalefet yapamadıkl­arı için siyaseti kişiselleş­tiren CHP yöneticile­ri belli ki günü kurtardıkl­arını düşünüyorl­ar.

Seçmenleri­ni temsil etmeyi, iktidarı hedeflemey­i, partiyi büyütmeyi, ülkeye bir katkı sağlamayı değil, sansasyonl­arla isimlerini ön plana çıkartmaya çalışıyorl­ar.

Doğrudur, isimlerini daha çok kişi duyar. Kindar taraftarla­rı “Maşallah bu vekil de iktidarın her söylediğin­e karşı çıkıyor, ne kadar da radikal” diye düşünebili­r.

Ama muhalefeti­n olmazsa olması iktidar perspektif­idir. Yani kitleselle­şmek, büyümek şarttır.

Siyaseti, yarışa girip kaybettiği rakibine kıskançlığ­a eşitlemiş olan muhalefet, 15 Temmuz sonrasının uzlaşı ortamında büyüyen potansiyel seçmen pastasını ne zaman fark edecek, merak ediyorum?

 ??  ??
 ??  ?? MeliK ALTINOK
MeliK ALTINOK
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye