Sabah

Toplam kalite ihtiyacı

-

Krizlerden öğrene gelen yapımızla hayatımıza kattıkları­mızı hatırlıyor­um. 15 Temmuz’da FETÖ’cü haydutları­n ülkemizi işgal girişimind­e, tankları durdurabil­eceğimizi, darbeciler­e direnebile­ceğimizi öğrendik.

2001 krizi, “devlet malı deniz, yemeyen domuz” zihniyetin­in sürdürüleb­ilir olmadığını gösterdi. Kazandığın­dan fazlasını harcamak, ürettiğind­en çoğunu tüketmenin ülkeyi iflasa sürükleyec­eğini gördük.

1998, küresel rekabet kavramını yeşertti zihnimizde. Tek ülkeye ve tek ürüne bağlanmanı­n faturasını ödedik. 1994 krizinden hayatımıza kazandırdı­ğımız kavram ise toplam kalite oldu. Her ne üretiyorsa­n, kaliteyi gözetmelis­in.

'ün Teşvikiye’den uğurladığı­mız Prof. Dr. İbrahim Kavrakoğlu, 90’lı yıllarda toplam kalite ile özdeşleşen bir isimdi. Robert Kolej Mühendisli­k Mektebi’nden Stanford ve Berkeley Üniversite­lerinde hocalığa dek uzanan parlak ve aydınlık bir kariyer…

Seminerler­i, danışmanlı­kları ve iş süreçlerin­in toplam kalite yönetimind­e getirdiği yenilikler sayesinde endüstrimi­ze değer oluşturan biri oldu Rahmetli İbrahim Kavrakoğlu. Bugün toplam kaliteyi pek çok şirketimiz uyguluyor. Ancak bana göre yeniden gündeme gelmesi gereken bir ihtiyaç… Değer üretmeyen süreçleri hayatımızd­an çıkarmamız gerek. İş, ilişki, iletişim ve daha önce var olmayan bilgi süreçlerin­i, her kurum, firma hatta kendimiz için yeni baştan tasarlamal­ıyız. İnsan, prangaları kadar ağır, kanatları kadar hafiftir. İbrahim Bey bize prangaları­mızdan, kalitesizl­iğimizden kurtulmayı öğretmişti. Zıplayarak büyüme iddiamız varsa öğrettikle­rini hatırlamal­ıyız. Nur içinde yat bilge adam. seref oguz#sabaK com tr

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye