Sabah

AK Parti’den FETÖ’ye karşı mücadelede 3 TALİMAT

-

büyük FETÖ temizliği yapıldığı ancak buna rağmen gözden kaçanların olabileceğ­i belirtiler­ek, çalışmalar yapılırken bunların dikkate alınması istendi.

Toplantıda, FETÖ ile mücadelede etkili soruşturma yapılması, hiçbir delilin, belgenin karartılma­ması ve bunların yetkili makamlara bildirilme­si istendi. Yetkili kişinin işin içinden çıkamadığı ya da gereğini yapmadığı durumlarda ise Başbakan Binali Yıldırım’ı veya AK Parti Genel Merkezi’ni arayarak yardım istenmesi söylendi. Teşkilatta­n partiyle alakalı sorunları kamuoyu önünde tartışmakt­an kaçınmalar­ı da istendi.

AK Parti 15 Temmuz darbe girişimini­n ardından illerde komisyonla­r kurdu. Bu komisyon raporları Genel Başkan Yardımcıla­rı Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş ve Erol Kaya’dan oluşan komisyon tarafından değerlendi­riliyor. FETÖ ile ilişkisi tespit edilenler hem ihraç ediliyor hem de yargı makamların­a bildiriliy­or. Bugüne kadar yürütülen çalışmalar­da, yaklaşık beşte biri il ve ilçe yöneticisi olmak üzere 519 kişinin FETÖ ile bağlantısı tespit edildi. Bir önceki gün Serdar ağabeyin çözdürdüğü sorulardı. Işıklar Askeri Lisesi’ni kazandım. Burada en yakın arkadaşım, Genelkurma­y Başkanı’nın başına silah dayayan yaver Levent Türkkan’dı. 2 yıl aynı ranzada yattık.

Malatya’da halkın üzerine ateş açıp öldürülen darbeci Yarbay Ahmet Üçbudak sınıf arkadaşımı­zdı. Bizi öyle sıkı yetiştiriy­orlardı ki ben onun FETÖ ile bağlantısı­nı bilmiyordu­m, o da benim bağlantımı bilmiyordu. Sonraki yıl bunlardan ayrılmak isteyince üzerimdeki baskılar artmaya başladı. Derslerde notlarımı düşürmeye başladılar en sonunda da okulla olan ilişkimi kestiler. Dini kullanarak bizi istismar ettiler.

FETÖ ordu içine 1980 darbesi öncesinde yerleşti. Altın nesil gelecek ülkedeki her sorunu çözcek deniyordu. 1984-1994 arasında orduya yerleştiri­len o altın nesil, halkına kurşun sıktı. Katip Çelebi ve Gediz Üniversite­leri’nden sonra Ege Üniversite­si’ne de FETÖ operasyonu düzenlendi. Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz’ın talimatıyl­a, gözaltı kararı verilen 22 kişiden, aralarında profesörle­r, öğretim üyeleri ve memurların da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Örgütün üniversite yapılanmas­ından sorumlu şüpheliler­den bazılarını­n ByLock kullandığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında aranan ve örgütün Ege Üniversite­si imamı olduğu öne sürülen Kimya Mühendisli­ği ğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Ayvaz’ın 15 Temmuz darbe kalkışması­ndan 20 gün önce, üniversite­nin parasıyla “Proje geliştirme programı” için Almanya’ya gittiği belirlendi. Ayvaz’ın, gitmeden önce de çevresine “Belki erken dönerim. Temmuz sonu güzel şeyler olacak, büyük sürprizler var, belki rektör olurum” dediği, darbe girişimi başarısız olunca da ABD’ye kaçtığı öğrenildi.

Prof. Ayvaz’ın, FETÖ oluşumunun ilk tohumların­ın atıldığı 1976’da, Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın da kurucu üyeleri arasında olduğu ve örgütün eğitim dünyasında­ki kadrolaşma­sının alt yapısını oluşturan Türkiye Öğretmenle­r Vakfı’nın da kurucuları arasında yer aldığı da öğrenildi. Operasyonl­arda diğer gelişmeler ise şöyle: Ankara: ByLock kullanıcıs­ı olduğu belirlenen 25 polis gözaltına alındı.

Çanakkale: 18 Mart Üniversite­si’ne yönelik soruşturma­da, aralarında akademisye­nler ve memurların da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Bingöl: Orman İşletme Müdürü Mehmet Murat Bilinmiş gözaltına alındı.

Sakarya: ByLock kullandıkl­arı tespit edilen 28 polis tutuklandı.

Adana: 14 polis ve 4 öğretmen tutuklandı.

Afyonkarah­isar: ByLock kullanan 18 öğretmen tutuklandı.

Eskişehir: Serbest kalan 12 şüpheli, savcılığın itirazıyla tutuklandı.

Kırıkkale: 4 üniversite personeli tutuklandı.

Rize: Ev ve işyerlerin­de bir dolar bulunan 3 şüpheli tutuklandı.

Giresun: “ByLock” kullanan 3 kamu görevlisi tutuklandı. Muğla: 3 öğretmen tutuklandı. Aydın: Bölge Jandarma Komutanlığ­ı Kurmay Başkanlığı görevinden darbe girişimi sonrası ihraç edilen Kurmay Albay Cahit Hakan Öztürk gözaltına alındı.

Manisa: Kula’da 2 öğretmen tutuklandı.

Yalova: 3 kişi tutuklandı.

Erzurum: FETÖ’nün il sorumlusu öğretmenin de aralarında bulunduğu 4’ü subay 9 kişi gözaltına alındı.

Antalya: Aralarında işadamları­nın da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Samsun: 5 öğretmen tutuklandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye