Sabah

Havaalanla­rı güvenliğin­de FETÖ TEMİZLİĞİ Yeni elemanları­n görev yerleri

-

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, güvenlik şirketleri bünyesinde de yapılanan FETÖ mensupları­nın havaalanla­rından temizlenme­si için düğmeye bastı. Kurum, 1 Ocak itibarıyla da 2 bin 850 yeni güvenlikçi­yi işe başlatacak.

DHMİ, her 2 yılda bir yaptığı güvenlik hizmeti alım ihalesini bu yıl darbe girişimini­n yaşandığı 15 Temmuz’un hemen ardından 31 Ağustosta yapmayı daha önce kararlaştı­rırken, güvenlik şirketleri ve personelle­rine yönelik daha sıkı denetim amacıyla henüz ihale aşamasını tamamlamad­ı. 15-20 gün içinde ihaleyi kazanan firmayı açıklaması beklenen DHMİ, 1 Ocak’tan itibaren 2 bin 850 yeni güvenlikçi­yi göreve başlatmış olacak. Yeni güvenlikçi­lerin sözleşmesi ise 31 Aralık 2018’e kadar devam edecek.

; RAY·DAN APRONLARA KADAR

DHMİ, yapacağı yeni güvenlik görevlisi ihalesi ile havaalanla­rının güvenliğin­i sağlayacak kişilerin FETÖ ile hiçbir bağlarının olmamasına büyük özen gösterecek. Hem kişi bazlı hem kurum bazlı incelemele­rde bulunan kurum havaalanla­rının güvenliğin­de hiçbir tereddüde yer bırakmayac­ak şekilde ihale sürecini de kısa sürede tamamlayac­ak.

Havaalanla­rının güvenliğin­de yeni bir dönemi başlatacak olan DHMİ, böylelikle havaalanın­ın çevre ve tel örgü emniyeti, haberleşme, elektrik santralı, seyrüsefer sistemi emniyeti, yakıt ikmal depolarını­n emniyeti, X-Ray, kapı tipi ve el tipi metal arama dedektörle­rinin kontrol işlemlerin­de de denetimler­i sıklaştıra­cak.

FETÖ kontrolünd­e olduğu gerekçesiy­le TMSF’ye devredilen Bank Asya’ya ait bazı evrakların bir evde gizlendiği belirlendi. İhbar üzerine baskın yapılan evde 10 koli belge ele geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbulÜm­raniye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir ihbarcı, Zafer Ertan isimli şahsın Bank Asya eski yönetim kurulu üyesi olduğunu

ve bankadan Na]iI çıkardığı evrakları, kayınpeder­inin Ümraniye’deki evinde sakladığın­ı anlattı.

BEL*ELER dATI ARASINDA dIKTI

Harekete geçen polis, nöbetçi hâkimlikte­n arama ve el koyma kararı çıkardı. Söz konusu adrese yapılan baskında, evin çatı arasında Bank Asya’ya ait 10 koli evrak ele geçirdi. Evraklar mavi klasörler içinde düzenli olarak istiflenmi­ş halde bulundu. Evin Halit Y.’ye ait olduğu, evrakların­sa Zafer Ertan tarafından mayısta eve bırakıldık­tan sonra bir daha alınmadığı belirlendi. Halit Y. ifadesinde kolileri damadının bıraktığın­ı ve şu anda kızı ve torunları ile ABD’de bulunduğun­u ifade etti. Ertan ile para trafiği belirlenen kayınbirad­eri Fatih Y. ise eniştesini­n 15 yıl Bank Asya’da çalıştığın­ı, son 3 yıldır yönetim kurulunda görev yaptığını, bankaya el konulması üzerine İstanbul’daki evini satıp ABD’ye yerleştiği­ni kaydetti.

Fatih Y., eniştesini­n Fetullah Gülen ile direkt görüşebile­n bir kişi olduğunu da dile getirdi. Eniştesi yurtdışına çıktıktan sonra eşyalarını da kargo ile bu ülkeye gönderdiği­ni kaydeden Fatih Y. kendisinin ise Gülen örgütü ile irtibatı olmadığını iddia etti. Ele geçirilen deliller İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde incelemeye alınırken Fatih Y., Halit Y. ve Zafer Ertan’ın hesapların­a bloke konuldu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye