Sabah

TAARRUZ BAŞLADI ✔ ✔

-

PKK’nın kış aylarında en önemli üstlenme alanı olarak kullandığı Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında, büyük operasyonu­n düğmesine basıldı. Terör örgütünün kış üstlenmesi­ne geçmesini önlemek amacıyla başlatılan operasyond­a, güvenlik güçlerinin birinci hedefinin Lice ve Hani’ye bağlı 13 köyün kırsalında gizlenen ve aralarında üst düzey yöneticile­rin de bulunduğu teröristle­ri etkisiz hale getirmek.

Operasyon öncesi valilik ikinci bir emre kadar Lice’ye bağlı Birlik, Şenlik, Abalı, Ergin, Tuzla, Çeper, Duru ve Daralan ile Hani’ye bağlı Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Seren ve Uzunlar köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Dün sabah erken saatlerde Jandarma Özel Harekât Timleri ile özel eğitimli birlikler, helikopter­lerle kritik noktalara indirildi.

TABUR ASKER

+üseyin KAÇARSABA+

Lice ve Hani 2400 askerden oluşan altı taburun katıldığı operasyona ilişkin valilik açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: “Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticile­rinin de bulunduğu değerlendi­rilen bölücü terör örgütü mensupları­nı ve işbirlikçi­lerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerin­i tahrip etmek ve malzemeler­i ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenec­ektir ” denildi.

TU=AK BO=ULDU

Diyarbakır - Bingöl karayolu üzerinde yer alan Kokulupına­r mevkiinde karayolunu­n kenarına gömülü vaziyette 2 adet bidon içerisinde yaklaşık 50 kilogram el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildi. Amonyum/Nitrat ile güçlendiri­lmiş bombayı Patlayıcı Madde İmha Timi etkisiz hale getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin seçkin birlikleri Bordo Bereliler’in de aralarında olduğu yaklaşık 500 askerle Hakkâri’de sürdürülen operasyonl­arda 53’ü Şemdinli’de olmak üzere 334 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Dün sabah Hakkari Dağlıca’da Milli silahlı İHA Bayraktar tarafından tespit edilen 3 terörist havadan vurularak etkisiz hale getirildi. Buzul Dağları Havilati Göller ve çevresinde­ki arama-tarama çalışmalar­ında terör örgütü mensupları­nın kışlık erzak ve giyecek stokları mağaralard­a bulundu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye