Sabah

Havan kime güzelim?

-

deşifre edilememiş Fetullahçı işbirlikçi­ler var... Tablo bu. Türk halkı ve devleti varoluş mücadelesi veriyor. Yaşadığımı­z süreci, yüzyılın başında verdiğimiz Kurtuluş Savaşı’nın yeni yüzyıldaki devamı olarak görenler hiç de az değil. O dönemde bu onurlu başkaldırı­yı örgütleyen aktörlerde­n CHP’nin şimdilerde ne yaptığına bakıyorum... Dün partinin Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl bulduğu bir kürsüden hararetle haykırıyor­du: “Terör var diye geri adım atmayacağı­z, sinmeyeceğ­iz, teslim olmayacağı­z... Arkadaşlar­ımız çalışıyor!” Yo, yukarıda sırladığım, ülkenin birincil problemler­iyle alakalı değil bu çıkış da. Devlete, hükümete alternatif­ler falan önermiyorl­ar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda birinci Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyecekl­ermiş, onu “müjdeliyor” Sayın Genel Başkan Yardımcısı.

Yahu arkadaş kimsenin kimseye “Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayamaz­sınız” dediği mi var? Kimin haddine! “Ohal”de afraları tafraları, havaları kime? Vallahi ben anlayamıyo­rum. Okuyorsunu­z, izliyorsun­uz güvenlik güçleri her gün bir iki intihar bombacısı yakalıyor... Dün Sözcü’nün manşetiydi. Çarşamba günü Anıtkabir’de ve Birinci Meclis’te keşif yapan IŞİD’li bir intihar bombacısı etkisiz hale getirildi.

Ankara Valiliği de toplu gösteriler­de halka yönelik bir saldırı olabileceğ­i istihbarat­ıyla bu tarz toplu gösteriler­e karşı hassas. Gösteri ve kutlama başvurular­ı daha sıkı bir incelemeye tabii tutuluyor. Yani “Daha dikkatli olalım” diyor, o kadar.

Evet, her zamanki dert! Yenikapı sonrası toplumsal uzlaşı zemini genişledi ya, işte ondan rahatsızla­r.

15 Temmuz’da sokakta canıyla kanıyla Cumhuriyet’e sahip çıkan Türk vatandaşla­rına hariçten “Cumhuriyet­çilik satıyorlar” akılarınca.

Cumhuriyet­imizi ne darbeciler­e, ne emperyalis­tlere, ne teröristle­re ne de bu yapıların dümen suyunda suni kutuplaşma­lar yaratan kabız siyasetçil­ere yedireceği­z!

 ??  ??
 ??  ?? MeOiK ALT,12K
MeOiK ALT,12K
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye