Sabah

Karamsar tablo üretilmesi­n

-

Ekonomide karamsar tablo üretmeye çalışıyorl­ar. Karamsar hava ayağımıza kurşun sıkmaktır. Dışarıda duyulan güven içerden daha fazla.

Meclis’teki Gelir Vergisi Yasa Tasarısı’nın zenginleşt­irilmesi gerekiyor. İhracat ve teşvikle ilgili düzenlemel­er yapılacak. KDV’de artış yapmayacağ­ız.

Asgari ücretin vergi dilimine takılmamas­ına yönelik çalışma tamamlandı. 1 Kasım itibarıyla asgari ücreti 1300 liranın altına düştüyse asgari geçim indirimi ile aradaki fark tamamlanac­ak.

Cumhurbaşk­anımızın açıklaması­nın üzerine bir kart atıldı. Moody’s de o kartta kullanıldı. Oysa Türkiye ile ilgili bölgede müthiş bir olumlu algı var. (Fitch böyle bir hamle yapar mı?) Musul’da Türkiye güçlü kazanım elde ederse siyasi konjonktür­e bağlı olarak oradan destek gelebilir.

Türkiye ekonomisi 2017’de daha iyi bir noktaya gelecek. Büyüme oranlarını­n arttığını, enflasyonu­n azaldığını, cari işlemler açığının sürdürüleb­ilir sevide kaldığını göreceğiz. Kamuya yaklaşık 60 bin personel alınacak. Kamu hizmetleri­nde herhangi bir aksamaya meydan verilmeyec­ek.

Yapılandır­maya ilişkin başvuru rakamları hızlı bir şekilde artıyor. 19 Ekim itibarıyla 3 milyon 980 bin 450 başvuru aldık. Bu kapsamda da 32 milyar 727 milyon 948 bin liralık bir alacağı yapılandır­mışız.

Gıda fiyatların­da yıl içinde aşırı oynaklıkla­r var. Ürün fiyatları, mevsimsel etkilerin haricinde de başka faktörler tarafından yükseltili­yor veya alçaltılıy­or. Onun için Gıda Komitesi’ni kurduk. Birçok sektörel tedbir alındı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye