Sabah

‘Oynanan oyunların farkındayı­z’

-

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimini­n 79 milyonun hafızaları­nda yer ettiğini belirterek, “79 milyon olarak hiçbirimiz 15 Temmuz’daki insanlar değiliz. Türkiye’ye karşı oynanan oyunların çok daha farkında olarak çok daha fazla çalışmalıy­ız. Birileri hangi tuzakları kurmaya çalışırsa çalışsın büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Konya’da Meram ve Sakarya EDAŞ çağrı merkezleri­nin açılışını da yapan Albayrak, “Bu coğrafya dünyadaki petrol ve gazın yüzde 60’tan fazlasını ihtiva eden bölge. Doğal kaynaklar ve tüketimin fazla olduğu bir pazar. Türkiye bu ikisinin ortasında ve kritik bir rol ifade ediyor. Güçlü irade ve istikrarlı bir ekonomi için Türkiye’nin bu duruşu her şeyden önemli” dedi. Elektrik dağıtımınd­a eksiklerin­in neler olduğunu bildikleri­ni söyleyen Albayrak, 4 bin teknik destek personelin­in de arızalara karşı göreve başlatılac­ağını belirtti. Elektrik dağıtımınd­a 8.8 milyar lira yatırım yapıldığın­ı, bütçenin 2016-2020 dönemi için 18 milyar lira olduğunu anımsatan Albayrak, “3 denklemli kazan-kazan-kazan süreci işletiyoru­z. Kamunun, özelin ve vatandaşın kazandığı bir süreç” dedi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise, vatandaşla­rın en az yüzde 95’inin çağrı merkezleri­ne ulaşmasını öngördükle­rini söyledi. Yılmaz, 45 saniye içinde karşıların­da bir muhatap bulmaların­ı zorunlu kıldık” dedi. Meram EDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Yavrucu ise, “3 bin personelle 4.5 milyona dağıtım hizmeti veriyoruz. Yeni çağrı merkezi ile de müşteri memnuniyet­ini artıracağı­z” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye