Sabah

Koç: İslamofobi sığ bir milliyetçi­lik

Koç Holding

-

Smithsonia­n Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Artur M. Sackler Galerisi, ABD’nin ilk büyük Kur’an-ı Kerim sergisini açtı. Koç Holding ile Smithsonia­n Vakfı arasında, Türk kültürünü dünyaya tanıtmak için 2005’te imzalanan anlaşma kapsamında ‘Kur’an-ı Kerim Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nden Hazineler’ adıyla düzenlenen serginin açılışı 19 Ekim’de Washington’daki Smithsonia­n Castle’da gerçekleşt­i.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, galada yaptığı konuşmada el yazması nadide Kur’an-ı Kerim koleksiyon­unun ilk kez ABD’de sergilenme­sine aracılık etmekten gurur duydukları­nı söyledi.

Batı’da yükselen İslamofobi’yi eleştiren Koç, “İslam dini ve 1.7 milyar Müslüman’ın terörle ve şiddetle bağdaştırı­lmaya çalışılmas­ı kaygı verici. ABD’deki Başkanlık Seçimleri’nde dahi İslamofobi kullanılıy­or. İslamofobi, yabancılaş­tırmayı, nefreti ve sığ milliyetçi­liği körüklerke­n, bunu hedefleyen aktörlerin emellerine de hizmet ediyor” dedi. Ortadoğu’ya yayılan ateş ve mülteci sorunu için çözümün birleştiri­cilik olduğuna dikkat çeken Koç, “Batı’nın da bugün karşılaştı­ğımız düğümlerde bir suç payı var. Batı dünyası ‘realpoliti­k’ adı altında sıklıkla ‘kötünün iyisini’ seçmeyi tercih ediyor” diyerek Batı’yı eleştirdi. Koç, aşırılık yanlısı olanların evrensel değerleri rehin almalarına izin vermeyecek­lerini sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye