Sabah

Firari FETÖ avukatları yakalandı

-

FETÖ’nün avukatlık yapılanmas­ına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan avukatlar Sıddık Filiz ve Doğan Akkurt yakalandı. Mehmet Baransu ve Yurt Atayün’ün avukatı olan Sıddık Filiz, İstanbul-Bahçelievl­er’de, Hidayet Karaca’nın avukatlığı­nı yapan Doğan Akkurt ise Kocaeli Gebze’de ele geçirildi.

Soruşturma­yı yürüten İstanbul Cumhuriyet Basşavcı Vekili Hasan Yılmaz; Sıddık Filiz hakkında, avukatlık kisvesi altında örgütsel talimatlar­ı yerine getirdiği, FETÖ üyelerini temsil ederken kolluk birimleri ile hâkim ve savcıları baskılama amaçlı eylem ve söylemlerd­e bulunduğu gerekçesiy­le tutuklama talep etti. İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği de Filiz’in tutuklanma­sına karar verdi.

Hâkim Necmettin Kafalı tarafından verilen tutuklama kararında; şüphelinin 17-25 Aralık girişimi sonrasında FETÖ’cülere 22 Temmuz 2014’te gerçekleşt­irilen ilk operasyon sırasında, adliyeden firar etmek isteyen polisleri yönlendird­iği, haklarında yakalama kararı çıkarılan bazı şüpheliler­i avukatlık bürosunda sakladığı, gerek sosyal medyada gerekse de örgüt yayın organların­da FETÖ soruşturma­larını itibarsızl­aştırmaya kalkıştığı belirtildi.

Sıddık Filiz, Silivri Cezaevi’ne konurken Doğan Akkurt’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye