Sabah

Tekfen 60’ıncı yılında tek seferde en büyük işini Katar’da yapacak!

-

Türkiye’de ve yurtdışınd­a önemli taahhüt projelerin­e imza atan ve 2016 itibariyle 5 milyar euroluk ciroya ulaşan Tekfen +olding’in bugüne kadar 50 milyar dolarlık taahhüt işi yaptığını önceki akşam öğrendik ve şimdi de grup bugüne kadarki en büyük işine Katar’da imza atacak ve ülkede 2.1 milyar dolarlık otoyol projesi yapacak.

Tekfen <önetim Kurulu Başkanı Murat Gigin’in, ‘60 yıl önce 3 değişik denizden gelen delikanlıl­ar’ diye tanımladığ­ı )eyyaz Berker, Nihat Gökyiğit ve Necati Akçağlılar tarafından kurulan Tekfen bugün tamamen profesyone­l bir ekip tarafından yönetiliyo­r. 60’ıncı yıldönümü nedeniyle önceki akşam Murat Gigin ve &(2 2sman Birgili başta olmak üzere yönetim kadrosu ile ekonomi basını bir araya geldi. İşte bu toplantıda hem Tekfen’in 60 yıllık serüvenini hem de 2016’da grubun neler yaptığını konuşma fırsatı yakaladık.

Tekfen Holding yakın zamanda müteahhitl­ik sektöründe 5 yeni proje daha almıştı. Murat Gigin, “Bakü’deki yeni projemiz olan Maliye Bakanlığı binası, Socar Tower’dan sonra yine çok konuşulaca­k bir proje olacak. Katar’da 2005’ten bu yana 6 proje tamamladık ve 2 milyar 420 miyon dolarlık iş yaptık. Son olarak da Tekfen’in bugüne kadar tek seferde aldığı en büyük iş için de Katar devleti ile anlaşma imzaladık. 2.1 milyar dolarlık otoyol projesi için 8-10 bin kişi çalışacak.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye