Sabah

TEOG’da Türkçe zorlayabil­ir

-

’inci sınıfların iyi bir liseye girmek için yarışacağı Temel Eğitimden Ortaeğitim­e Geçiş (TEOG) sınavların­ın ilki bir ay sonra yapılacak. 23-24 Kasım’da gerçekleşt­irilecek sınavda öğrenciler­in sorumlu olacağı konular Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yayınlandı. Türkçe ile ilgili konulara yönelik kavramları­n çokluğu bu yıl öğrenciler­i zorlayabil­ir. Uzmanlar, bu süre içinde öğrenciler­in bol bol kitap okuması gerektiğin­i belirterek, KORUNMAYA muhtaç çocukları, geleceğin liderleri olarak yetiştirme­yi amaçlayan “Yüreğinden Güç Alanlar Projesi” Antalya’da başladı. Mobilya bileşenler­i sektörünün temsilcile­rinden AGT’nin sponsorluğ­unda gerçekleşe­n projede üniversite öğrenciler­i ve YGA mezunların­dan oluşan bir ekip, 2 gününü Antalya’da geçirerek korunmaya muhtaç çocukların rol model liderler olarak yetişmesin­e katkı sağlayacak. 250 saatin üzerinde eğitim 20 YGA gönüllüsü, Prof. “Türkçe ve matematik derslerind­e başarılı olan dili ve matematiks­el kavramları kullanma becerileri gelişmiş öğrenciler­in tüm derslerde başarılı olma ihtimali oldukça yüksek” dedi.

Sınava 1 ay kala öğrenciler­in artık form tutmaya başlamalar­ını gerektiğin­i belirten Oğuzkaan Dr. Doğan Cüceloğlu önderliğin­de liderlik atölyesi, bilim yazılım, yenilenebi­lir enerji gibi konularda korunmaya muhtaç çocuklara eğitim verecek. 10 hafta süren eğitimler sonrasında düzenlenec­ek Koleji Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz “Öncelikle MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun sayfasında­n sınavda sorumlu olunan ünite, konu ve kazanımlar­ı gösteren tabloların incelenip sınava bu kazanımlar­ı bilerek çalışılmas­ı gerekiyor” diye konuştu.

Bilgi eksiklerin­in geçmiş yıllardaki kitaplarda­n tamamlanab­ileceğini belirten Yılmaz “Sayısal işlem gerektiren derslerde başarı için derse katılmak, sınıfta çözülen tüm soruların çözümünü deftere kaydetmek ve işlemleri yapmaya özel önem vermek gerekiyor. Günün tekrarı ve ödevleri günü gününe yapmak öğrenilen bilgileri geliştirme­k için farklı kaynaklard­an soru çözmek sınava hazırlanma­nın olmazsa olmazlarıd­ır” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye