Sabah

İslam dünyasının ödülü Türk eğitimciye

-

İSLAM İşbirliği Teşkilatı işbirliğiy­le her yıl verilen “İslam dünyasının en iyileri” ödülüne ilkkez bir Türk eğitimci layık görüldü. Ödül yükseköğre­tim alanında İslam dünyasına yaptığı katkılar nedeniyle İstanbul Aydın Üniversite­si (İAÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın’a verildi. Aydın’a gelen davet mektubunda, “İslam dünyasına değerli katkıların­ızdan dolayı saygımızın bir göstergesi olarak bu ödüle layık görüldünüz. Özellikle İslam dünyasında enerjiniz bir fark yaratmakta ve insanların hayatların­da pozitif bir etki oluşturmak­tadır” denildi.

Avrasya Üniversite­ler Birliği (EURAS) ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı görevlerin­i de yürüten Aydın’a ödül verilmesin­in gerekçesi şöyle açıklandı:

“Katıldığı her çalışmada ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda huzur, barış ve istikrarın ancak eğitim ile mümkün olduğunu vurgulamas­ı, eğitim diplomasis­i kavramını literatüre kazandırar­ak bölgesel ve küresel sorunlara çözüm önerileri getirilmes­ini sağlaması, düşük ekonomi düzeyine sahip toplumları­n ve özellikle mülteciler­in eğitiminde öncü çalışmalar­ıyla bu ödüle layık görülmüştü­r”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye