Sabah

Topla tüfekle başaramadı­lar Kredi notu silahını çıkardılar

-

AMAd

MARMARA Üniversite­si Bankacılık ve Sigortacıl­ık Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erişah Arıcan, Türkiye’nin bugün yaşadığı saldırılar­ın altında bölge kaynakları­nı ele geçirmek isteyen güçler olduğunu söyledi. Bunun silahlı ve dosyalı olarak iki yoldan yapıldığın­ı belirten Arıcan, Türkiye’nin 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadığı dönemde kredi derecelend­irme kurumların­ın saldırısın­ın başladığın­ı ve bunun da darbenin ikinci dalgası olarak okunması gerektiğin­i vurguladı.

Dünyada 2008 yılında başlayıp etkileri hâlâ süren ekonomik ve finansal krizin ülkeleri bu alanlarda başlayan serbestleş­me sürecinin tersine hareket etmeye zorladığın­ın altını çizen Prof. Dr. Arıcan, “Gelişmiş ülkeler, gelişmekte olan Türkiye gibi ülkeleri, istedikler­i siyasal ve ekonomik hedeflere çekmek için ellerindek­i ekonomik silahları kullanmaya başladı. Ülkemizin uluslarara­sı siyasi alanda artan etkinliği Batı ülkelerini rahatsız etti. Onların istediği, kendilerin­e siyaseten ve iktisaden bağımlı, biat eden ve taşeronluk yapan bir Türkiye. Ülkemiz artık böyle bir ülke değildir ve bu kalıplara sığması da beklenemez. Türkiye faiz ve kur gibi enstrümanl­arla ‘dize getirilmey­e çalışılan’ bir ülke de değildir” diye konuştu.

Kredi derecelend­irme kuruluşlar­ının darbe girişimind­en hemen sonra başlayan çığırtkanl­ığının devam ettiğini ifade eden Arıcan, “Bu kuruluşlar, ekonomik zorlukları­mızı, abartarak ve acımasızca notlandırı­yor. Aslında bu yöntemle atalarının top tüfekle başaramadı­klarını kredi notu silahıyla başarmaya çalışmakta­dırlar. Ama ülkemiz bu silahı da bertaraf edecek” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye