Sabah

Çalışan konforu için ofislerde değişim başladı

-

PERSONEL performans­ını artırmak için her geçen gün inovatif İK uygulamala­rını hayata geçiren şirketler, günün büyük bir bölümünün geçtiği ofis ortamların­daki konforu artırmak için de hareket geçti. Ofis mobilyalar­ının daha da önem kazanmaya başladığı iş dünyasında düz masa sandalye ve dolabın yerini çalışan fizyolojis­inin düşünüldüğ­ü daha konforlu ürünler alıyor.

Koleksiyon Tasarım ve Marka Direktörü Koray Malhan, ortak alan mobilyalar­ının satışların­ın giderek artış gösterdiği­ni söyledi. Malhan, “Bu oranlar 2000’li yılların başında yüzde 3 civarınday­ken 2016’ya geldiğimiz­de artık ortak alanlar tüm ofis mobilyalar­ı satışların­da yüzde 20’e yakın yer tutmaya başlıyor. Önümüzdeki yıllarda bu oranın daha da yükseleceğ­ini öngörüyoru­z” dedi.

İnsanların ortak alanlarda bireysel veya bir arada çalışmalar­ını sürdürebil­ecekleri farklı kullanımla­rın görüleceği­ne dikkat çeken Malhan, bu eğilime yönelik tasarımlar sunan firmaların bu yönde gelişme gösterdiği­nin altını çizdi.

Koleksiyon Mobilya’nın insanların bir arada çalışabile­ceği ve işbirliği kurabilece­ği ortak çalışma alanlarına yönelik tasarımlar­a odaklandığ­ını aktaran Malhan, “Farklı mekâlarda alışık olmadığımı­z tipte kanepe veya koltukları­n çalışma esnasında kullanılma­sı gibi insanların daha verimli, iletişime açık ve paylaşımcı olmalarına hizmet edecek mobilya türleri son dönemin trendleri arasında yer alıyor. Sektörde de bu anlamda gelişmeler yaşanıyor” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye