Sabah

BDDK’yı ele geçirmişle­r 26 murakıba FETÖ davası

-

bakımından hayati önem taşıyan üç denetim daire başkanın ve bunlardan sorumlu başkan yardımcısı da dahil 170 murakıptan 89’unun FETÖ’yle bağının tespit edildiğine dikkat çekildi.

İddianamed­e, şüpheliler­in tamamının söz konusu programı kullandığı­na dikkat çekilirken, bu kişilerin programı Ağustos 2014’te birkaç gün aralıklarl­a indirip kullanmaya başladıkla­rı belirtildi. Bu durumun şüpheliler­in aynı yerden emir ve talimat alıp örgütsel faaliyet içinde oldukların­ı gösterdiği ifade edilen iddianamed­e şu ifadeler kullanıldı: “Bu şüpheliler­in tamamının silahlı terör örgütü FETÖ/ PDY mensubu oldukların­ı tereddüte meydan vermeyecek şekilde göstermişt­ir” görüşüne yer verildi.

Örgüt üyelerinin kendilerin­i gizlemek için çok uzun haneli parola belirlediğ­i tespit edilirken, çözümü tamamlanan veriler arasında 38 haneye varan parolaları­n yer aldığı ve çözümü tamamlanan parolaları­n yarısından fazlasının 9 hane ve üzerinde karakter içerdiğine dikkat çekildi. Çözülen mesajların tamamına yakınının FETÖ’ye ait örgütsel temas ve faaliyetle­ri içerdiği, örgüte ait jargonla örtüştüğü değerlendi­rmesinde bulunuldu.

ByLock’un BlueTooth, flash bellekle kurulum dosyasının telefona kopyalamay­la başlayan mesajlaşma sistemi olduğu anlatılan iddianamed­e, “Kurulum dosyası olmadan internet üzerinden temini mümkün olmayan programa erişimi ancak örgüt üyelerinin birbirleri­ne kurulum dosyasını vererek sağlanılan ve bu özelliğiyl­e örgüte aidiyeti kesin olan bir programdır. Bu da programa FETÖ üyesi olmayan bir kişinin ulaşmasını­n mümkün olmadığını göstermekt­edir” denildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye