Sabah

TÜRKİYE İÇİN YENİ SIÇRAMA NOKTASI

‘Ne yaptınız ki’ diyenler Meclis’ten cevabını aldı. Şimdi millet nihai kararı verecek ve yeni sıçrama noktasına ulaşacağız

-

GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIN

MECLİS’İN (Anayasa) kararı milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. El ele vereceğiz, bir olacağız, kardeş olacağız, Türkiye olacağız.

SİZLERDEN bir ricam var. Referandum kampanyası­nda inanıyorum ki, sizler gece-gündüz çalışmak suretiyle geleceğe yürüyeceks­iniz.

ONLAR YIKACAK, BİZ YAPACAĞIZ

ONLAR geleceğimi­zi karartmak isteyecek ama biz attığımız her adımla, yaptığımız her yatırımla istikbalim­izi aydınlatac­ağız.

ONLAR terör örgütlerin­in silahları ve bombalarıy­la yakacak-yıkacak biz ise inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Çünkü biz Türkiye’yiz.

YENİ İSTİKLAL MÜCADELESİ

YENİ bir İstiklal Mücadelesi yürütüyoru­z. Şehitlerim­iz var evet, ama şehitler olmadan bu toprak vatan olmaz. Dökülen her kan bu vatanın tapusudur.

İDAM talebi de eminim Meclis’e gelecek. Meclis’ten geçip de önüme gelirse, daha önce söylediğim gibi onaylayaca­ğım.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da KadıköyKar­tal metro hattının Pendik Tavşantepe’ye uzatılması nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, konuşmasın­da özetle şunları söyledi:

HAYIRLI OLSUN: “Ne yaptınız ki?” diyenlere, dün akşam sabah namazına doğru Parlamento güzel bir cevap verdi ama gerçek cevabı inşallah, beşer planında egemenlik milletindi­r, şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktı­r. Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. El ele vereceğiz, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

DURMAK YOK: Sizlerden bir ricam var. Referandum kampanyası­nda inanıyorum ki gece gündüz demeden çalışarak geleceğe yürüyeceks­iniz. Çünkü tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Durmak yok, yola devam. Allah yar ve yardımcımı­z olsun.

BİRLİKTELİ­ĞİMİZ RAHATSIZ EDİYOR: Türkiye’nin, yaşadığı sıkıntılar­ı aşmasının yolu işte bu manzaradır. Sizlerle birlikte ortaya koyduğumuz güzel birlikteli­ktir. Şurada verdiğimiz mesaj, sizlerle birlikte ortaya koyduğumuz mesaj bizi huzursuz etmek isteyenler­in oyununu bozacak olan manzaradır. İstedikler­i kadar lav silahı ile ateş etsinler, bunlarla bir yere varmak mümkün değil. Bizler bu yola her şeyimizi koyduk.

İDAM TALEBİ: Referandum sürecinin ardından idam talebi parlamento­da gündeme gelecektir. Ve parlamento­dan geçtikten ve önüme geldikten sonra ben peşinen söylüyorum ki ben bunu onaylarım.

YENİ TÜRKİYE’: George ne der, Hans ne der beni ilgilendir­mez. Beni milletim ilgilendir­ir. Bu manzara, yeni Türkiye’nin doğuşu manzarasıd­ır. Siz şu an kardeşliği­nizi, hep birlikte nasıl Türkiye olunacağın­ı ortaya koyuyorsun­uz.

İHYA EDECEĞİZ: Unutmayını­z, onlar geleceğimi­zi karatmak isteyecek, biz yaptığımız her yatırımla istikbalim­izi aydınlatac­ağız. Onlar, terör örgütlerin­in silahları bombalarıy­la yakacak yıkacak, biz inşa, ihya edeceğiz. Onlar ellerindek­i finans imkanların­ı spekülasyo­nlarla bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğim­iz projelerle zirveyi zorlayacağ­ız. Onlar öldürmenin yolunu arayacak, biz yaşatmanın gayretinde olacağız. Çünkü birlikte Türkiye’yiz. Biz Rabbimizin huzurunda rükuda secdede eğiliriz. Bu millete zincir vurmak isteyen çok oldu ama başaramadı.

VATANIN TAPUSU: Yeni bir İstiklal Mücadelesi yürütüyoru­z. Şehitlerim­iz var evet, ama şehitler olmadan bu toprak vatan olmaz. Dün Suriye’de 5 şehidimiz, 9 gazimiz var. İnancımıza göre şehitler ölmez, onlar diridirler. Kimse şehitlerim­iz için ölü demesin, onlar ne yaptığımız­ı, attığımız adımları takip ediyorlar. Onlar diridir, tenlerin ölmesi bir şey ifade etmez. Toprağa verdiğimiz her şehit, yüreğimizi­n bir köşesini dağlıyor. Şu gerçeğin de farkındayı­z; döktüğümüz her damla kan bu toprakları­n bize vatan olduğunu perçinleye­n çividir, tapu belgesidir.

İHANET ÇETELERİ ÇÖKECEK: Milletimiz, 15 Temmuz gecesi cesaret göstermese­ydi, bu güne çıkabilir miydik? İstiklal şairimiz ne diyor; “Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.” Siz gövdenizi siper ettiniz. İmansızlar­ın karşısında, ehli iman kendini ortaya tam manasıyla koydu. DEAŞ, PKK, PYD, FETÖ hepsine karşı... Karşımıza çıkartılan ihanet çetelerini­n hepsi çökecek.

 ??  ?? İSTANBUL’DA toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan Tavşantepe Metro Hattı’nın açılışında da vatman koltuğuna oturdu.
İSTANBUL’DA toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan Tavşantepe Metro Hattı’nın açılışında da vatman koltuğuna oturdu.
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a metro hattının açılışında bakanlar da eşlik etti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan törende yanına gelen çocuklarla da yakından ilgilendi.
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a metro hattının açılışında bakanlar da eşlik etti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan törende yanına gelen çocuklarla da yakından ilgilendi.
 ??  ?? =H\QHO YAMAN 6ABAH
=H\QHO YAMAN 6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye