Sabah

Avrasya'dan günde 25 bin araç geçti

Avrasya Tüneli’nde bir ayda günlük geçişin 25 bin araca ulaştığını söyleyen Yapı Merkezi’nin kurucusu Arıoğlu, “Günlük 30 bin kemik müşterimiz olması ilk hedefimiz. Üzerine 30 bin diğer müşteriler gelirse, 68 binleri yakalarız” dedi

- ŞEREF OĞUZ’UN

İstanbul Boğazı’nda iki yakayı birbirine bağlayan tüp geçiş projesi ilk ayda günlük ortalama 25 bin araç geçişini yakaladı. Projedeki günlük geçiş garantisin­in 68 bin 500 araç olduğunu belirten Yapı Merkezi’nin Kurucusu Ersin Arıoğlu, “Devletin üzerinden yük ne kadar çabuk kalkarsa biz de seviniriz. Günlük 30 bin kemik müşterimiz olması (Her gün sabah gidip akşam dönüş yapan) bizim ilk hedefimiz. Üzerine 30 bin diğer müşteriler gelirse, 68 binleri yakalarız” dedi.

2018’DE inSAnLAr ALıŞır

Projenin müteahhidi Yapı Merkezi’nin Kurucusu Ersin Arıoğlu, grubun Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu ve Güney Koreli SK E&C’nin Başkan Yardımcısı Seok Jae Seo ile bir araya geldik. Ersin Arıoğlu, 2018 yılının sonlarına doğru insanların Avrasya Tüneli’nden geçişe alışacağın­ı düşündüğün­ü belirtti. “Deldim, yaptım, bitti döneminin artık sonuna geldik, ömür boyu mühendisli­k için big data (veri-bilgi) topluyoruz” diyen Ersin Arıoğlu, “Tünelcilik bilgimizin uzun yıllar da yayılması adına çaba göstereceğ­iz” şeklinde konuştu.

100 KiŞiYLE YÖnETiYoru­Z

Arıoğlu, böylesine büyük bir projeyi yapmaya nasıl karar verdikleri­ni ise şu sözlerle aktardı: “Bay Seok (Koreli ortağın yöneticisi) geldi bir gün, ‘Haydi birlikte yapalım’ dedi. Biz de hiç düşünmedik ‘Olur’ dedik.” Projenin yapımı sırasında çalışan sayısında bin 800 kişiye ulaştıklar­ını anlatan Arıoğlu, şu anda işletme için 100 kişilik bir ekiple Avrasya Projesi’ni yönettikle­rini söyledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye