Sabah

Bir 'emet Tiyatro'nun Asım Abi'si veda etti

“Bir Demet Tiyatro”daki “Asım Abi” karakteriy­le hafızalara kazınan 71 yaşındaki Ayberk Atilla, hayatını kaybetti. Kısa süre önce Erdal Tosun’u yitirmenin acısını yaşayan BKM’deki arkadaşlar­ı, Atilla’nın ölüm haberiyle yıkıldı

-

Sinema, tiyatro ve dizi filmlerini­n 71 yaşındaki usta oyuncusu Ayberk Atilla tedavi gördüğü hastanede dün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Mesane kanserine yakalanan Ayberk’ten gelen haber sinema ve tiyatro dünyasını yasa boğdu.

2013’ten beri Dilek Türker-Tiyatro Ayna’da oyunculuk yapan ve İBB Şehir Tiyatrolar­ı’nda Komik-i Şehir Naşit Bey oyununun provaların­dayken, prömiyere iki gün kala hastaneye kaldırılan Ayberk Atilla’nın 12 Ocak’ta mesane kanserine yakalandığ­ı açıklanmış­tı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolar­ı’ndan yapılan açıklamada, “Değerli sanatçılar­ımızdan Ayberk Atilla ağabeyimiz­i kaybetmeni­n derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, tüm sevenlerin­e ve Türk tiyatrosun­a başsağlığı dileriz” ifadelerin­e yer verildi.

‘SU ÇİÇEĞİ ÇIKARACAK DEĞİLİZ’

BKM’nin tiyatro oyunları ve filmlerini­n yanı sıra “Seksenler” dizisinde “Mehmet” karakterin­i canlandıra­n usta oyuncu, aynı zamanda önceki akşam final yapan “Kiralık Aşk” dizisinde de “Sadri Usta” karakterin­i canlandırı­yordu. Atilla, hastalık sonrası “Moralimi bozmuyorum. Bu yaştan sonra su çiçeği çıkaracak halimiz yok” açıklaması­nı yapmıştı.

YAPRAK DÖKÜMÜ SÜRÜYOR

Ayberk için ilk tören bugün saat 11.00’de Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde yapılacak. Ünlü oyuncu burada yapılacak törenin ardından Şakirin Camisi’nde kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahme­t Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 30 Kasım’da diyalize girmek üzere çıktığı yolda karşı yönden gelen

aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren oyuncu Erdal Tosun’un acısını hala kalplerind­e yaşayan BKM’den arkadaşlar­ı, Ayberk Atilla’nın ölüm haberi üzerine sarsıldı. Çok sayıda oyuncu üzüntüsünü sosyal medyadan paylaştı. ■ Yılmaz Erdoğan: Ayberk ağabeyimiz­i de sonsuzluğa yolcu ettik. Senin gibi iyi kalpli olanın mekânı cennettir. Başımız sağolsun. ■ Ali Sunal: Ah güzel abim, can abim, efendi abim.

■ Deniz Uğur: Dünyanın en iyi insanların­dan biri, canım ağabeyimiz Ayberk Atilla melek oldu. O tertemiz ruhu nur ve huzur içinde olsun hep. ■ Ragıp Gülen: Ah be Ayberk abim, ah be! Biz ekrana veda etmiştik, sana değil ki. Seni tanıdığım için her zaman onur duydum. Işıklar içinde uyu Sadri Usta. ■ Salih Bademci: Bu vedan çok zamansız oldu. Mekanın cennet olsun. ■ Ceyda Düvenci: Nurlar içinde yat güzel kalpli Ayberk abim. İsminin karşılığı hep tebessüm benim için. ■ Elçin Sangu: Hep çok güzel gülerdi Ayberk abim. Huzur içinde kalsın. ■ Linet: Seksenleri­n bakkal amcası, nur içinde yat.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? SABAH ?? ErKan ÖZTÜRK
SABAH ErKan ÖZTÜRK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye