Sabah

Sözün bittiği yer!

-

Dün gece maçın önüne geçen iki isim vardı. Biri dünyanın en iyi 5 hakeminden biri olan Cüneyt Çakır, biri de G.Saray Teknik Direktörü Riekerink.

Yasin’in attığı golde pozisyon itibariyle bir hakemin tereddüt yaşaması doğaldı. Gol nizamiydi. Yardımcısı da aynı kanaatteyd­i ve Çakır golü verdi. Ama sonra gidip Yasin’e danışması çok önemli bir FIFA hakemi için olumsuz bir tabloydu. Ardından Çakır, G.Saray’ın aleyhine çok yanlış bir penaltı verdi. Bu da yetmedi sarı kartlı Hakan Balta, çalımlarla gidip 18’e girmek üzere olan Ceyhun’u sert bir faulle düşürdü. En ufak yoruma dahi açık olmayan bir pozisyondu. Ve Çakır ikinci sarıyı göstermedi. Bilerek göstermeme­si daha da talihsizli­k. Niye yazıya böyle girdim? Hakemler sürekli büyük hatalar yapıyor ama Çakır kalitesind­e biri de böyle yaparsa sözün bittiği yerdeyiz demektir. Büyük takım mağlup diye de maçı 6 dakika uzattı. Ne oldu da bu kadar uzattı? Riekerink’e gelince; Maç kritik bir döneme girmiş. Rodrigues’i oyuna alacak, takımın en iyisi Yasin’i çıkarıyor. Ama sezonun en kötü futbolunu oynayan Bruma sahada kalıyor. Böyle teknik direktörlü­k olmaz. Eğer Bruma’yı çıkarmak istemiyors­an Rodrigues’i hiç almayacaks­ın. Zaten o da bir şey yapmadı.

Galatasara­y ilk devre pas trafiğiyle oyuna genelde hükmeden taraftı. Ama bunu yine üretkenliğ­e dönüştürem­edi. Buna rağmen rakibin ofsayt tuzağını değerlendi­rip Selçuk-Yasin işbirliği ile skor avantajını da yakaladıla­r. Hatalı penaltı dışında da maç başında rakibe bir tek pozisyon verdiler.

İkinci yarıda oyun daha dengeliydi. Josue ve Podolski zaten fiziken hazır değiller. Bu yarıda daha da oyundan düştüler. Sonra Riekerink’in başta söylediğim büyük yanlışı gündeme geldi. Ardından da bana göre ligin en iyi sol beklerinde­n biri Latovlevic­i’nin mükemmel ortasını Serdar gol yaptı ve G.Saray yarışta çok önemli 3 puan kaybetti.

Riekerink, Rodrigues’i alacak, sahanın en iyisi Yasin’i çıkarıyor. En kötüsü Bruma sahada. Böyle teknik direktörlü­k olmaz...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye