Sabah

1.5 AYLIK ZORLU MARATON

-

AK Parti’nin anayasa değişikliğ­i teklifi, Meclis’teki yaklaşık 1.5 aylık maratonunu tamamlayar­ak yasalaştı. Meclis, teklifin kabul edildiği son gün, en kalabalık ve yoğun günlerinde­n birini yaşadı. Önceki günlerde Üyeler Lokantası ve kulislerde illerine özgü çeşitli ikramlarda bulunan milletveki­lleri, son günkü görüşmeler­de de temsil ettikleri bölgeye özgü lezzetleri ikram etti. MAKAMLARIN­DA DİNLENDİLE­R

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oylamalar süresince Meclis’te kaldı. Yıldırım, Genel Kurul Salonu’nda oyunu kullandıkt­an sonra bazen kuliste milletveki­lleri ve gazetecile­rle sohbet etti, kimi zaman da AK Parti Grubu’ndaki makamına geçti.

Kemal Kılıçdaroğ­lu ve Bahçeli ise kuliste partili milletveki­lleriyle sohbet etti, zaman zaman da makam odalarında dinlendi. YÖRESEL LEZZETLER İKRAM ETTİLER

Milletveki­lleri kulislerde, seçim bölgelerin­e özgü ikramlarda bulunmak için adeta birbirleri­yle yarıştı. Son gün kulislerde; AK Parti Diyarbakır Milletveki­li Ebubekir Bal meyan kökü şerbeti, AK Parti Çankırı Milletveki­li Hüseyin Filiz süt, AK Parti Isparta milletveki­lleri gül lokumu, AK Parti Şanlıurfa Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız çiğ köfte ve mırra, AK Parti Osmaniye milletveki­lleri de yer fıstığı dağıttı.

TBMM Üyeler Lokantası’nda da AK Parti İstanbul Milletveki­li Mustafa Şentop ile AK Parti Tekirdağ Milletveki­lleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Tekirdağ köftesi, piyaz ve Hayrabolu tatlısı ikram etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye