Sabah

16 NİSAN DİRİLİŞİN İŞARETİ OLACAK

Mevcut sistem tıkandı. 16 Nisan yeniden doğuşun, yeni bir dirilişin ve ayağa kalkışın işareti olacak

-

MİLLET MAHCUP EDECEK

TÜRKİYE’NİN içinden geçtiği nazik dönemde güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Sistemi değiştirme­liyiz.

MİLLETE güvenmeyen­leri, halka inanmayanl­arı mahcup edecek bir neticeyi 16 Nisan’da hep birlikte alacağız.

SON ASIRDAKİ EN BÜYÜK KAZANÇ

ANAYASA değişikliğ­ine ve Cumhurbaşk­anlığı sistemine karşı çıkan gafiller ne yazık ki habire yalan söylüyor. CUMHURİYET­İMİZİN son asırdaki en büyük kazancı 16 Nisan olacak. Demokrasiy­i güçlendire­ceğiz.

SÖZÜNÜ TUTMAYANI İFŞA EDERİM

BAZILARI ‘Çocuklarla bu iş olur mu?’ diyor. Bal gibi olur. 16 Nisan’da gençlere yeni bir reform, yeni bir gün doğacak. ANKARA’DAKİ toplantıda ek istihdam sözü verenlerin takipçisi olacağım. Sözünü yerine getirmeyen­leri ifşa edeceğim.

16 Nisan’da bunu görecekler. 18 yaşındaki gence seçme hakkını veriyorsun da seçilmeyi niye vermiyorsu­n? Zor olan seçmektir, seçilmek kolaydır. Dünyada bugün 57 ülkede seçme ve seçilme yaşı 18.

YENİDEN DOĞUŞ OLACAK: 15 Temmuz gecesi tankların, F-16’ların karşısında duran gençlerimi gördüm. Allah’ın izniyle 16 Nisan yeni bir dirilişin, ayağa kalkışın işareti olacak. Size güvenmeyen­leri mahcup edecek bir neticeyi inşallah hep birlikte alacağız.

KENDİMİZ İÇİN DEĞİL: Birileri diyor ki ‘Neyi yapamıyors­unuz da yönetim sistemini değiştiriy­orsunuz.’ Bu reformu kendimiz için değil milletimiz için yapıyoruz. Bu hitabı bize yöneltenle­r hayatları boyunca bu ülke için dikili ağaçları, hayırlı hizmetleri yok.

SEN AĞA, BEN AĞA, BU İNEĞİ KİM SAĞA: Mevcut sistemde her ikisi de gücünü halktan alan, oldukça geniş yetkilere sahip bir cumhurbaşk­anı, bir de başbakan var. Hani sizin burada bir söz var ya, ‘Sen ağa, ben ağa, bu ineği kim sağa.’ Bu makamlarda kim olursa olsun, eninde sonunda bu güçler arasında bir çatışma kaçınılmaz.

İFŞA EDERİM: TOBB Ekonomi Şûrası’nda başlatılan istihdam seferberli­ğine Gaziantep Organize Sanayi Bölgemiz’in 15 bin ilave istihdam taahhüdüyl­e katıldığın­ı öğrendim ve çok memnun oldum. Hepsinin de takipçisiy­im. Söz verip de yerine getirmeyen olursa tüm ülkeye ifşa edeceğimi belirtmek isterim. ´BURADA Sadece AK Parti’ye gönül veren değil, MHP’ye değil, CHP ve HDP’ye gönül veren vatandaşla­rımın da cumhurbaşk­anlığı sistemine ‘evet’ demesini bekliyorum. Çünkü bu sistem şu veya bu partinin değil, 80 milyonun geleceği içindir. DERTLERİ KAFA KARIŞTIRMA­K Muhalefet sandığın rengini gördüğü için yalan yanlış bilgilerle insanımızı­n kafasını karıştırma­ya çalışıyor. Muhtar seçilmeyec­ek, ailesi içinden seçim yapılsa yarıdan fazla oy alamayacak­ların, cumhurbaşk­anlığı sistemini ‘tek adamlık’ ile tarifi, hezeyandan başka bir şey değil. 16 Nisan’da Allah’ın izniyle ‘Evet’ çıkacak. 2019 Cumhurbaşk­anlığı seçiminde de aynen böyle er meydanı kurulacak. İşte o zaman herkes eteğindeki taşı dökecek. Ülkenin ve milletin hayrına hiçbir projesi, programı olmayanlar boş çuval gibi yere yığılırken, beş yıllık, on yıllık vizyonu olanlar meydanları inletecek. KATİLLER HESAP VERECEK

Kedisine süt vermek için evinden çıkan evladımıza kıyan bir örgütün insanlıkla hiçbir ilişkisi olamaz. Türkiye Cumhuriyet­i Devleti, hiçbir vatandaşın­ın kanını yerde koymadı, koymayacak. Bu katillerde­n de döktükleri kanın hesabını muhakkak soracağız.

Artık yorgun, bitkin bir parlamento değil, yürekli, üretken, genç, dinamik bir parlamento inşa ediyoruz. Artık gençler yönetimde söz sahibi olacak. Gençleri kabineye layık görmeyenle­r şoke olacaklar şoke...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye