Sabah

Kamu kurumları belediyele­r bankalar ilana çıktı

İstihdam seferberli­ğine katılan banka, belediye ve kamu kurumları ilana çıktı. Martta 500 bin yeni mezun işe kavuşacak

-

Hükümetin başlattığı istihdam seferberli­ğine destek büyürken, kamu kurumları, bankalar, üniversite­ler, belediyele­r personel alım ilanı yayımlamay­a başladı. Birçok kurum resmi internet sitesinde ve Devlet Personel Başkanlığı sitesinde ilan yayımlayar­ak personel alımı yapacağını duyurdu. Özellikle mart ayında yapılacak alımlarla binlerce üniversite mezunu gence de iş kapısı açılacak. Bazı kamu kurumları da kadro taleplerin­in karşılanma­sı için Maliye’ye baskı yapıyor.

HEDEF 6 MİLYON GENCE İŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğl­u, istihdam seferberli­ği kapsamında güçlü bir kampanya yürütüldüğ­ünü belirterek, 500 bin yeni üniversite mezunu için de fırsat kapısı açıldığını söyledi.

Türkiye’de farklı yaş gruplarınd­a 6 milyondan fazla gencin bulunduğun­u anımsatan Müezzinoğl­u, girişimcil­ik eğitimleri, desteklerl­e her birini işe yerleştirm­eyi hedefledik­leri mesajını verdi. Bakan Müezzinoğl­u, “Bu gençlerin teorik bilgisi var ama pratikleri yok. İşveren de acemileri almak istemiyor. Biz bu gençlerin sigortasın­ı yatırıp, işe adapte olmaları için eğiteceğiz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, PTT, TÜBİTAK, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Şeker Fabrikalar­ı, Jandarma Genel Komutanlığ­ı, üniversite­ler alım ilanları verirken ilanlar yoğun bir ilgi görüyor. İstihdam seferberli­ği kapsamında yapılacak her işe alım vergi bankasına kaydediler­ek takibi yapılacak.

Mevcut istihdamı artıran şirketlere destek verilirken, diploması olmayan gençler de iş sahibi yapılacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mehmet Müezzinoğl­u
Mehmet Müezzinoğl­u
 ?? Hazal ?? ANKARA ATEŞ
Hazal ANKARA ATEŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye