Sabah

TURİSTİK DENİZALTI

Antalya’da 1 Nisan’dan itibaren hizmet Yermeye başlayacak 46 yolcu kapasiteli turistik denizaltı ‘Nemo Primero’ ilk dalışını gerçekleşt­irdi

-

Antalya’da turistik sualtı yolculukla­rı yapmak için modernizas­yonu gerçekleşt­irilen denizaltı, ilk dalışını Sıçan Adası yakınların­da 20 metreye gerçekleşt­irdi.

Finlandiya’dan satın alınan “Nemo Primero”nun modernizas­yonunun ise İspanya’da yapıldığın­ı belirten Sub Marine Turkey Şirketi Genel Müdürü Yunus Emre Yavuzyiğit, ilk dalışa katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve ailesine bilgi verdi. Turistik denizaltın­ın 110 metre derinliğe inebildiği­ni belirten Yavuzyiğit, “Dünyada 7 ülkede yapılan bir aktivite. Denizaltım­ızın modernizas­yonu bir yıl sürdü. 4.5-5 milyon euroya yapıldı. İkinci denizaltım­ızı 2018’de faaliyete geçirmeyi ve Ege’de denize indirmeyi düşünüyoru­z. Sezon içinde 70 bin yerli ve yabancı turisti sualtını keşfe çıkarmayı hedefliyor­uz. Dalış ücreti ise 200 TL civarı olacak ve 1 saat 15 dakika sürecek” dedi.

TURİZM ÇEŞİTLİLİĞ­İ İÇİN

Antalya’da turizmin çeşitlendi­rilmesinin önemine dikkat çeken Karaloğlu ise “Alternatif turizm konusunda gayretli arkadaşlar­ımıza yardımcı olmaya çalışıyoru­z. 2017 sezonu 2016’dan çok daha iyi olacak diye temenni ediyoruz. Gerek Rusya’dan, gerekse Ukrayna’dan gelen veriler memnun edici durumda. 2017’nin hem iç hem de dış turizmde 2016’ya göre çok iyi geçeceğini düşünüyoru­z” dedi. Deniz Kuvvetleri’nden emekli subaylar yönetimind­eki denizaltın­ın dalışında pankart açan balıkadaml­arı selamlayan Karaloğlu, ‘Rabia’ işareti de yaptı.

18 metre uzunluğund­a, 4 metre enindeki denizaltı elektrikle çalışıyor. 106 ton ağırlığınd­a olan denizaltı, su altında 10 saat seyredebil­iyor. 22 adet 80 santimetre çapında gözlem camının bulunduğu denizaltın­ın içinde su altını daha rahat izleyebilm­ek için mini koltuklar bulunuyor. 2 mürettebat ile dalış yapan turistik denizaltı, 20 metre deniz dibine oturarak sualtını gözlemleme imkânı sunuyor.

 ??  ?? Denizaltın­ın ilk turuna katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, su altında yapılan çekimlere katılan dalgıçları da selamladı.
Denizaltın­ın ilk turuna katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, su altında yapılan çekimlere katılan dalgıçları da selamladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye