Sabah

Vazgeçmiāl­er TenGPniTi...

- GàSDan BİLGİÇ gurcan.bilgic@sabah.com.tr

Maçın gidişatı, temposu, beklenen düzeyde kaldı. İki rakibin puan kaybettiği bir maç gibi değil, Fenerbahçe’nin daha önceki tecrübeler­indeki bir kopyayı izlettiler. Evet; istiyorlar ve yapmaya çalışıyorl­ar. Sonuç; beceri bir noktada tükeniyor ve son harekete gelindiğin­de, bu haftaya kadar neden bu kadar puan kaybedildi­ği anlaşılıyo­r.

Rakiplerin önlem oranını çok azalttığı, sadece belli bölge kontroller­i ile etkisiz hale getirdiği bir takım oldu Fenerbahçe. Advocaat’ın sezon başından beri şikayet ettiği gerçeği, bir kez daha seyrettik sadece. Sıradan oyuncular ile sınırlı beceri sahiplerin­in, kendi çevrelerin­de dönmesi halinde geçiyor maçlar. Yine de; kazançlı bir haftaya başlamak adına taraftarın da bir sinerji vermesi gerekirdi. Kadıköy’de, böylesine önemli bir maçta tribünler bu kadar boş ise, futbolcula­rı da kazanmalar­ı gerektiğin­e kolay inandırama­zsınız. Herkes vazgeçmiş Fenerbahçe’de... Seyircisi yalnız bırakmış takımı, teknik direkt|rü de beğenmiyor sahadakile­ri. Yönetim, yine “yönetme” sevdasına düşüp, kulübe ile çekişir halde. Fenerbahçe TV’de Advocaat’a en sert cümleler kuruluyor. Pereira’ya bile söylenmeye­n kelimeler ediliyorsa, ‘birisi’ izin vermiş, yolu açmış demektir.

Her tarafta yalnızlık var kısacası. Birisi, ötekine güvenmiyor­sa; bu ortamdan kenetlenme veya aidiyet değil, vazgeçme çıkar. Kendi adıma şampiyonlu­k beklemiyor­um zaten bu kadrodan. Ama iddiayı sıcak tutup, en azından Şampiyonla­r Ligi için fırsat yaratma ihtimalini­n korunması gerekir. İki puan kaybeden Galatasara­y, bir hafta sonra Beşiktaş ile karşılaşac­akken, üçüncülük ikramı vardı bu maçta. “Neden olma

dı?” diye soruyorsan­ız, Advocaat’ın bakışıyla cevap verelim: “Nasıl olsun?”

Lens ile Alper’in cezasında, yerine oynayanlar üretemedil­er. Moussa Sow’un santraforl­uğuna bir kez daha güvenilmez damgası geldi. Ozan’ın bireysel penetreler­i veya Stoch’un sürekli şut araması dışında da belli plan yok.

Takımı bu hale getirenler için en kötüsü; sonucu fatura edecekleri bir hakem yönetimi de yoktu sahada. Bülent Uygun bir gün önce söyledi, biz de tekrarlaya­lım: “Eserleriyl­e gurur duysunlar...”

'#57’de 1ereira’ya bile sÚylenme yen en sert keli meler "dvoDaat’a ediliyorsa, Abiri si’ izin vermiā, yolunu açmıā demektir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye