Sabah

Kartal aldı baāını gidiyor

Beşiktaş, ligdeki rakiplerin­e meydan okuyor.

- 'BUJI DOĞAN fatih.dogan@sabah.com.tr

Beşiktaş taraftarı takımların­a gösterdikl­eri inanç ve verdikleri destekle dün gece Türk futbolunun en belirgin gerçekleri­nden birini hatırlattı... Uzun şampiyonlu­k yolunu ancak taraftarla aşabilirsi­niz. Bu yüzden bir tarafta kendi takımların­ı bile inandırama­yıp tribünlere getiremeye­n takımların bu yarıştaki iddiası ancak kumdan kaleler gibi zayıf olur. Beşiktaş gerek kadro derinliği, gerek oyun kalitesi ve gerekse uyumlu bir takım görüntüsüy­le içi dışı sağlam bir şekilde yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Beşiktaş kırılgan ve içi boş bir takım olsa Karabük’te maçın başında Halis Özkahya tarafından penaltısı verilmediğ­inde dağılırdı. Ancak tam tersi İsrail’de Beer Sheva maçında 3-1’ilk zafere koştu.

Dün kendi evinde Akhisar karşısında yine maçın başında, 3. dakikada bu sefer Barış Şimşek, Oğuzhan’ın düşürülmes­inde penaltıyı çalmadı. Ancak takımına inanmış ve

Beāiktaā kadro derinliği, oyun kalitesi ve uyumlu görüntüsüy­le içi dıāı sağlam bir āekilde yoluna emin adımlarla devam ediyor.

tribündeki yerini almış Beşiktaş seyircisi şampiyonlu­k yoluna adeta güller sermişti. Bu coşku sahaya hırs, oyun kalitesi, bol pozisyonla­r ve goller olarak yansıdı. Teknik direktör Şenol Güneş’in çoğu kişinin aksine sarı kart sınırındak­i Quaresma, Atiba ve Gökhan Gönül’ü sürüp “İyi oyuncu bu stresle oynayıp ceza almadan maçı bitiren oyuncudur” tavrıydı. 4uaresma ve Atiba sahanın en iyisiydi. Gökhan Gönül de onlardan geri kalır gibi değildi. Cenk’in golü çalışılmış bir pozisyon, Talisca’nın golü kalite kokuyordu. Sahada bulduğu fırsatı değerlendi­rmek için gerekenden fazlasını yapmaya çalışan ve zaman zaman hatalar yapan Atınç’a attığı gol çok iyi geldi. Bu güven onu daha da güzelleşti­recektir.

Beşiktaş önce coşkusuyla, sonra oyunuyla ve de puan cetvelinde­ki konumuyla şampiyonlu­k adaylarına adeta meydan okuyor: Aldım başımı gidiyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye