Sabah

‘Zor bir dönemden geçiyoruz’

Yeni filminin tanıtımı için Kamboçya’da bulunan Hollywood yıldızı Angelina Jolie, Brad Pitt’ten boşanma süreci ve Donald Trump yönetimine dair özel açıklamala­rda bulundu

- BB&

Kamboçyalı yazar Loung Ung’ın “Önce Onlar Benim Babamı Öldürdü” adlı kitabını yönetmen olarak beyaz perdeye taşıyan Angelina Jolie, filmin galası için bulunduğu Kamboçya’da BBC’ye konuştu. Jolie’nin beyazperde­ye aktardığı kitap, Loung Ung ve ailesinin Kamboçya’da Kızıl Kmerler döneminde yaşadıklar­ını anlatıyor. Angelina Jolie bu filmle, iki milyon kişinin yaşamını yitirmesin­e yol açan olayların travmasını­n Kamboçyalı­lar tarafından daha açık bir şekilde tartışılma­sını sağlamak istediğini söyledi ve “Bu ülke benim için bir uyanış oldu. Bu ülkeye her zaman minnettar olacağım” dedi. Jolie, Kamboçya’ya ilk 2001’de “Lara Croft: Tomb Raider” filminin çekimi için gelmiş, sonrasında Kamboçya’dan bir evlat edinmişti.

Kitabın yazarı Loung Ung Kızıl Kmerler’in 1975’te iktidarı ele geçirmesin­in ardından, beş yaşındayke­n ailesiyle birlikte başkent Phnom Penh’i terk etmek zorunda kalmıştı.

Ülkeyi 1979’a kadar yöneten rejim, ülke nüfusunun dörtte birine denk gelen 2 milyon insanın ölümüne yol açmıştı. Bu insanların bir kısmı öldürülürk­en bir kısmı da kıtlık ve çalışma kamplarını­n koşulları nedeniyle yaşamların­ı yitirmişti.

Filmin galası cumartesi günü, Angelina Jolie’nin oynadığı Tomb Raider filminin de bir kısmının çekildiği Angkor Wat tapınağınd­a gerçekleşt­i.

Galaya Angelina Jolie ve 6 çocuğunun yanı sıra, ülkede kurduğu bir çevre vakfıyla yaptığı işler nedeniyle Jolie’ye 2005’te Kamboçya vatandaşlı­ğı veren Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni de katıldı.

 ??  ?? Üçü biyolojik üçü evlatlık altı çocuk sahibi olan Jolie ve Pitt çifti, Eylül 2015’te ayrılmıştı.
Üçü biyolojik üçü evlatlık altı çocuk sahibi olan Jolie ve Pitt çifti, Eylül 2015’te ayrılmıştı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye