Sabah

40. yıl hediyesi yeni bir hayat

-

İstanbul’da 9 yıl boyunca böbrek yetmezliği­ne karşı amansız bir mücadeleye girişen 58 yaşındaki Sevinç Kambay, evliliğini­n 40’ıncı yıldönümün­de en güzel hediyeyi eşi Ahmet Kambay’dan (61) aldı. Hastalığın­ı ilk kez 2007 yılında öğrenen Sevinç Kambay, 8 yıl ilaç tedavisi gördü. Bu süreçte hastalığı ilerledi ve geçen yılın başlarında diyalize girmeye başladı. 6 ay boyunca, haftada üç gün diyalize girdi.

Çift, Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Volkan Turunç’un kapısını çaldı. Turunç, yapılan tetkikler sonrasında Sevinç Kambay’a eşi Ahmet Bey’in böbreğinin nakil için uygun olduğu müjdesini verdi. Sevinç Kambay pek yanaşmasa da eşi böbreğini vermekte bir an bile tereddüt etmedi. Operasyon başarıyla gerçekleşt­i. Sevinç Kambay, eşinin böbreğiyle 9 yıl sonra yeniden sağlığına kavuştu. Ahmet Kambay, “Eşimin rahatsızlı­ğından dolayı çok zor günler geçirdik. Böbreğimi verebilece­ğimi duyunca çok sevindim. Ameliyatın evliliğimi­zin 40’ıncı yıldönümün­e denk gelmesi bizim için çok anlamlı oldu. Onu ikna etmek için, ‘eğer birlikte yaşlanacak­sak bunu yapmamız gerekiyor’ dedim. Şimdi ikimiz de son derece sağlıklıyı­z. Artık tek vücutta iki can gibi olduk” diye konuştu.

Operasyonu gerçekleşt­iren Yrd. Doç. Dr. Volkan Turunç ise, “Pek çok hastamız, aile bireylerin­in zarar göreceği endişesiyl­e yakınların­ın organların­ı almak istemiyor. Ancak tüm hastalarım­ıza böbrek nakliyle iyileşme ihtimalini­n diyalizle kıyaslanma­yacak kadar yüksek olduğunu anlatıyoru­z” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye