Sabah

Tetanostan ölüme 6 yıl hapis istendi

- Dilek YA0A1

İstanbu Bağcılar’da yaşayan evli ve bir çocuk babası 43 yaşındaki Tahsin Kayıtmaz, inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağlıyordu. Kayıtmaz, 27 Mart günü Beyoğlu’nda bir inşaatta çalışmaya başladı. Kayıtmaz’ın iş sırasında elinde bir demir parçası battı. Hastaneye kaldırılan Kayıtmaz’a ilk müdahale İstanbul üniversite­si Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapıldı.

Eline pansuman yapıldıkta­n sonra taburcu olan Kayıtmaz’ın vücudunda halsizlik mide bulantısı gibi şikayetler olmaya başladı. Rahatsızlı­ğı giderek artan Kayıtmaz, yaralanmas­ından kısa bir süre sonra fenalaştı. Baygınlık geçiren inşaat işçisi Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumun ciddiyetin­i koruması üzerine Kayıtmaz, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada “tetonos” teşhisi konulan inşaat işçisi doktorları­n tüm müdahalele­rine rağmen kurtarılam­adı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca Kayıtmaz’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Kayıtmaz’ın ölümünde kusurlu olduğu tespit edilen Proje Müdürü Gökhan A.’nın ifadesine başvuruldu. Gökhan A. ifadesinde, Kayıtmaz’ı yaralanmas­ından hemen sonra hastaneye götürerek tedavisini yaptırdığı­nı ileri sürdü.

Yürütülen soruşturma sonunda inşaatın gerekli olan iş güvenliği önlemini almayan proje müdürü hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan dava açıldı. 6 yıla kadar hapsi istenen proje müdürü önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye