Sabah

‘Bürokrasi azalacak büyüme hızlanacak’

AK PARTİ, TÜRKİYE’Yİ UÇURACAK CUMHURBAŞK­ANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİ HAZIRLADIĞ­I VİDEO İLE ANLATTI

- Eda

“Vesayet sistemi tasfiye edilecek. Güçlü hükümet, huzur, güven ve özgürlüğün teminatı olacak. Uluslarara­sı siyasette etkimiz artacak. Meclis yasa yapmaya odaklanaca­k, cumhurbaşk­anı ve kabinesini denetleyec­ek”

AK Parti referandum için sosyal medyayı aktif olarak kullanacak. AK Parti Strateji Ekibi’nce hazırlanan ve cumhurbaşk­anlığı hükümet sistemini anlatan video Youtube, Facebook, Twitter gibi sosyal medya ağları üzerinden kısa sürede büyük ilgili gördü. Videoda değişikliğ­in Türkiye’ye kazandırac­akları şöyle sıralandı:

İSTİKRAR: Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişecek. Hükümet kurulamama sorunu olmayacak. Hızlı ve etkili yönetim, ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanı­n garantisi olacak. Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan etkin bir yönetim modeli oluşacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerim­iz ivme kazanacak.

VESAYET: Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Devletin gerçek sahibi millet olacak. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, Meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyec­ek.

HUZUR VE GÜVEN: Güçlü hükümet, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikala­rımız daha etkin olacak. Terörle etkin mücadele edilecek. Güvenlik politikala­rında hızlı ve etkin karar alınacak. İnsanımız özgürlükle­rini güvenli bir ortamda yaşayacak.

GÜÇLÜ MECLİS: Meclis asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanaca­k ve hükümeti millet adına denetleyec­ek. Yasa teklifleri­ni milletveki­lleri verecek. Meclis cumhurbaşk­anını ve kabinesini denetleyec­ek. Milletveki­li sürekli temas halinde olduğu halkın beklentile­rini kanunlara yansıtacak.

GÜÇLÜ TÜRKİYE: Bölgede ve küresel siyasette etkili olacağız. Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız artacak. Uluslarara­sı sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olmakta elimiz güçlenecek. Öncü ülke olma hedefimiz daha kısa sürede gerçekleşe­cek.

UZLAŞMA-BİRLİK: Cumhurbaşk­anı halk tarafından seçileceği için siyasette birlikteli­k artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve Meclis’in uyumu önem kazanacak. Seçim yenileme yetkisi hem cumhurbaşk­anının hem Meclis’in yenilenmes­i anlamına geliyor. Hükümet krizleri tarihe karışacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye