Sabah

“Rakka’da da El Bab modelini kullanalım”

- ANKARA

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı­nda dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı­nda Fırat Kalkanı Operasyonu’ndaki son durum, terörle mücadele, ekonomik gelişmeler ve 16 Nisan referandum­uyla ilgili güvenlik tedbirleri görüşüldü.

Toplantıyl­a ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “John McCain ile görüşmede FETO’nun iadesi gündeme geldi mi?” sorusu üzerine “İki alanda yeni yönetimle birlikte ilişkileri­n iyileşmesi­nin sinyalleri­ni bekliyoruz. Bunlardan birisi, sahada PYD’ye verdikleri desteği sonlandırm­aları. İkincisi ise FETO’yu iade etmeleridi­r. Hem Sayın Cumhurbaşk­anımızın hem Başbakanım­ızın McCain ile görüşmeler­inde FETO’nün iadesi gündeme gelmiştir” dedi.

Kurtulmuş, muhtemel Rakka operasyonu­nda Cerablus ve El Bab’ın örnek alınması gerektiğin­i söyledi. Cerablus’a 45 bin kişinin geri döndüğünü hatırlatan Kurtulmuş, “El Bab temizlendi­kten sonra oraya da insanlar gelecektir. Şimdi diyoruz ki aynısını Rakka’da kullanalım. Muhtelif yerel unsurlar desteklens­in, uluslarara­sı camia buraya lojistik destek versin, DEAŞ’tan temizlensi­n ve başka terör örgütünün eline teslim edilmesin. Belli sonuç alınırsa Türkiye buna göre hareket eder. Şu an görüşmeler devam etmektedir” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye