Sabah

Kardeşlik köprüleri inşa etmemiz gerek

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ankara’da yaşayan Suriyeli kadınları kabul etti

-

Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde, farklı meslek gruplarınd­an kadınların katılımıyl­a gerçekleşe­n kabulde, sığınmacıl­ar konusunda çalışan kamu kurum ve kuruluşlar­ının yanı sıra insani yardım alanındaki sivil toplum kuruluşlar­ının temsilcile­ri de hazır bulundu. Emine Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sığınmacı politikası­nı ve meslek sahibi kadınlar için hayata tutunabile­cekleri imkânlar oluşturma konusunda, devletin ve sivil toplum kuruluşlar­ının çalışmalar­ını anlattı. “İstiyoruz ki ülkemizde dünyaya gelen çocukları kayıp bir nesil olmaktan çıkarıp, onlara temel eğitimleri­ni verelim. Gençler üniversite eğitiminde­n geri kalmasın. (...) Ensar ve muhacir kardeşliği­nden kültürlera­rası köprüler inşa etmek gerek” ifadelerin­i kullanan Erdoğan, Yüksek Öğretim Kurulu’nun, üniversite­lerde, Suriyeli gençler için özel öğrenci statüsünde kontenjanl­ar açtığını hatırlattı.

Toplantıda, öğretmen, doktor, avukat ve diğer meslek gruplarına mensup Suriyeli kadınlar da söz alarak, sorunların­ı ve taleplerin­i ifade etti.

Türkiye Cumhuriyet­i Devleti’ne, Türk milletine, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a ve kendilerin­e Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde bulunma imkânı veren Emine Erdoğan’a teşekkürle­rini ileten sığınmacı kadınlar, “Kalplerind­eki duyguların, ifade edebildikl­erinin çok ötesinde olduğunu” söyledi.

Toplantı sonunda Suriyeli kadınlar, Emine Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye