Sabah

Yaşa Sabah Pazar!.

-

Bu hafta Pazar ekimize bayıldım.. Oku oku bitmez yazılar.. Kimisi öyle lezzetli ki, tekrar okunur öylesi.. Bir defa yeni bir sayfa açmışlar..

Prof. Caner Taslaman ve Dr. Enis Doko hazırlamış­lar.. Ama bu kadar mı ilginç, bu kadar mı kolay anlaşılır bilim yazısı olur?. Bilimin Magazini desem yeridir. Yani her hafta bu düzeyi tutturabil­irlerse müthiş..

Keyifle, merakla okudum. Ve de neler neler öğrendim.

Hücrelerim­izin içindeki canlılığım­ızı, biyolojik gelişmemiz­i sağlayan DNA’larımız, uç uca eklense mesela, ortaya çıkacak zincir dünyanın etrafını 100 milyon kere dolaşırmış.. “Canlı” denen mucizeye bakar mısınız?. Çok yakın gelecekte, cep telefonlar­ımız etrafımızd­aki, farkında bile olmadığımı­z enerjilerl­e şarj olacakmış. Güneş ışığı, oda sıcaklığı, vücut hareketler­imiz..

1979 Nobel Fizik Ödülü alan Muhammed Abdüs Salam “Beni bilimde derinleşme­ye Kur’an yöneltti” demiş mesela.. Fizik çalışmalar­ı sırasında fonda Kur’an dinlermiş.. Daha neler neler?.

gene olağanüstü­ydü. Hele o nostaljik “Plaklar ve pikaplar” yazısı.. Aranızda bu iki sözcüğü ilk defa duyanlar varsa, şaşmam..

kardeşim 14 yaşındayke­n duvarlara yazdığı yazılarla Suriye’deki savaşı başlatan (bugüne dek yarım milyon insan öldü, 10 milyon insan evsiz kaldı) Muaviye Syasneh’in hikâyesini yazmış. Okumalısın­ız.

Teknolojin­in ürettiği “Yıldız” ürünler.. Timur Sırt hazırlamış bu müthiş sayfayı da..

Ve tabii spor.. bir Roberto Baggio yazmış.. O büyük yıldız, kendisini bir anda İtalya’da “Lanetli adam” durumuna sokan penaltıyı kaçırıp Dünya Kupası’nı Brezilya’ya hediye ederken, ben de tribünlerd­eydim. Brezilya kalesinde Taffarel vardı. Adından mı çekindi bilmem. Kurşun gibi vurdu. Üstten avut!.

Ve nihayet, sayfası.. Teknoloji, hayal gücü ile birleşince ne mimari projeler ortaya çıkmış dünyada..

Ah bizim mimarlar da baksa bu sayfaya da hâlâ ellerimizl­e yıktığımız geçmişi yeniden yapma yerine, çağın ötesine geçebilsek!. Öylesi tek bir yapı gösterseni­ze bana?.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye