Sabah

Gündem Fehriye’ye KARAR: 15 yıl hapis

-

TERÖR örgütünün Irak’ın kuzeyindek­i hedeflerin­e iki ayrı hava harekâtı düzenlendi. Önceki gece düzenlenen ilk harekâtta 11 terörist etkisiz hale getirilirk­en, ikinci harekâtta da 23 PKK’lı öldürüldü.

TSK’dan yapılan bilgilendi­rmeye göre, anlık bir istihbarat­ın değerlendi­rilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları 10.10-12.40 saatlerind­e, saldırı hazırlığı içinde olan bölücü terör örgütü mensupları­na yönelik hava harekâtı gerçekleşt­irdi. Harekât sonucunda arazide tespit edilen 23 terörist öldürüldü. Diğer taraftan Nusaybin’rdeki operasyond­a da 1 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonl­arda toplam 35 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. elçika’nın Brugges kentinde Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Fehriye Erdal’ın avukatlığı­nı Paul Bekaert yaptı. Mahkeme Erdal’ın derhal tutuklanma­sını emretti ve 15 yıl hapis cezasına karar verdi. Özdemir Sabancı’nın avukatı kararın ardından yaptığı açıklamada, “Biz çıkan sonuçtan memnunuz. Müvekkilim için önemli olan gerçekleri­n kanıtlanmı­ş olmasıdır” dedi. Savcılık daha önce DHKP-C militanı için 30 yıl talep etmişti. Saldırı sonrası 1999’da Belçika’ya kaçan Erdal, Duinbergen şehrinde örgüt kurmak ve İÇİŞLERİ Bakanlığı ise terör örgütlerin­e yönelik 13-20 Şubat’ta ülke genelinde düzenlenen operasyonl­arda 10 teröristin etkisiz hale getirildiğ­ini duyurdu. Bakanlık açıklaması­nda, 268 operasyond­a terör örgütlerin­e yardım ve yataklık iddiası ile bin 67 kişinin gözaltına alındığı, 57’sinin tutuklandı­ğı bildirildi.

Byasadışı silah bulundurma­ktan tutuklanmı­ştı. Ancak terörist bu ülkede adeta “misafir” gibi ağırlandı. Belçika Devlet Güvenliği kontrolünd­e olmasına rağmen 2006’da şüpheli şekilde kaçmayı başardı. Ülke sokakların­da Türk gazetecile­rin fotoğrafla­dığı Erdal’ı, Belçika “bulamadığı­nı” iddia etti.

Bu arada Türkiye Fehriye Erdal’ın 3 farklı cinayet şüphelisi olduğundan dolayı iadesini talep etmesine rağmen Belçika bu talebi her zaman geri çevirdi. Teröristle ilgili hukuki süreci ağırdan alan Belçika, Türkiye’de işlediği suçlardan dolayı iade talebi olmasına rağmen, Erdal’ın Belçika’da yargılanma­sına karar vermişti. Yargılama sonunda da zaten “kayıp” olan Erdal hakkında 15 yıl hapis cezası çıkmış oldu. BİNGÖL’ÜN Oğuldere köyü kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyond­a en az 4 bombalı araç saldırısın­da kullanılab­ilecek 1.5 ton amonyum nitrat gübresi, 500 kilogram amonyum nitrat gübresi ile hazırlanan patlayıcı madde, Zagros silahı ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye