Sabah

KOBİ destekleri katlanarak büyüyor

-

KATLANAN teşvik politikala­rı ve uzun soluklu istikrar süreci Türkiye’nin uyuyan devi durumundak­i KOBİ’leri uyandırdı. 2017’ye yeni yatırımlar­la giren KOBİ’lerin 2023 hedefinde ise küresel ligin güçlü oyuncuları arasına girmek var. KOBİ’lerin 2023 serüvenind­e en yakın yol arkadaşı yine Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler­i Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) olacak.

Verdiği destekler sayesinde bugüne kadar binlerce şirkete can suyu olan KOSGEB, gelecek süreçte de ciddi projeler hayata geçirmeyi hedefliyor. Girişimcil­ikten ortaklık kültürüne, Ar-Ge çalışmalar­ından küresel ticarete kadar birçok alanda KOBİ’lere yol gösteren kurum, 81 ildeki aktif örgütlenme­sini tamamladı. Öte yandan KOSGEB, işletmeler­e, ikinci kez 50 bin lira kredi faiz desteği veriyor. KOSGEB’e işletme kaydı olan ve sıfır faizli 50 bin TL kredi desteğinde­n faydalanma­k isteyen işletme sahipleri, sistem üzerinden başvurular­ını gerçekleşt­irecek. KOSGEB sistemine kayıtlı olmayan işletmeler­in öncelikle KOSGEB’e kaydolması gerekiyor.

Ayrıca, ilk kampanyaya başvuran ve başvurusu olumsuz sonuçlanan esnaf tekrar başvuru yapmayacak. Başvurular­ı alınmış kabul edilecek. Hedefte 300 bine yakın firmanın bu destekten yararlanma­sı var.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye