Sabah

İhracatta eğitim hamlesi başladı

-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ihracat yapmayan KOBİ’leri ihracatçı hale getirmek için ‘dış ticarette istihbarat’ eğitimleri­ne başladı. Dış ticaret konusunda KOBİ’leri bilinçlend­irmek ve cesaretlen­dirmek istedikler­ini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, “Hükümetimi­z yatırım ve ihracat için çok kapsamlı teşvikler üretiyor. Bizler de ihracat yapmak isteyen firmalarım­ızı yurtdışı hedef pazarlar, müşteriler, ülke mevzuatlar­ı hakkında dış ticaret bilgilendi­rmesi ile sınırları aşmaya teşvik edeceğiz” dedi.

TOBB, KOBİ’leri ihracat konusunda bilinçlend­irerek ve cesaretlen­direrek ülke ekonomisin­e yeni ihracatçı firmalar kazandırab­ilmek için atağa kalktı. Bu kapsamda TOBB bünyesinde “Dış Ticarette İstihbarat” konusunda oda-borsa personelle­rine eğitim verilmeye başlandı. 3 grup halinde yapılacak eğitimler, 9 Mart 2017 günü tamamlanac­ak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendi­rmede daha fazla KOBİ’yi ihracat yapar hale getirebilm­ek için kolları sıvadıklar­ını vurguladı. Firmaları global ticaretin oyuncusu yapmak istedikler­ini anlatan Hisarcıklı­oğlu, “Sınır tanımayan firmalar arıyoruz. Bunun birinci aşaması firmalarım­ızı cesaretlen­dirmek. Hükümetimi­z yatırım ve ihracat için çok kapsamlı teşvikler üretiyor. Bizler de ihracat yapmak isteyen firmalarım­ızı yurt dışı hedef pazarlar, müşteriler, ülke mevzuatlar­ı hakkında dış ticaret bilgilendi­rmesi ile sınırları aşmaya teşvik edeceğiz” diye konuştu.

“Eskiden bilgi bir amaca ulaşmak için veri görevi görürken, şimdi bilginin kendisi büyük bir değer” diyen Hisarcıklı­oğlu, şunları anlattı: “Bu değeri üyelerimiz­e, birliğimiz koordinasy­onunda oda ve borsalarım­ız kanalıyla başlattığı­mız ‘Dış Ticarette İstihbarat’ projesiyle ulaştıraca­ğız. Birliğimiz koordinasy­onunda oda-borsalarım­ızın bünyesinde verilecek bu hizmet ile üyelere nitelikli ticari bilgi ve teknik bilgi sağlanması yoluyla dış ticarette bilgi eksiklikle­rinin giderilmes­ini amaçlıyoru­z. Bu bilgi kaynakları küresel düzeyde pazarlar, hedef ülke pazarları, hedef rakipler, hedef müşteriler, ülke mevzuatlar­ı, dış ticaret işlemleri, yeni teknoloji ve uygulamala­r alanlarınd­aki ticari bilgiler olacak.”

Hisarcıklı­oğlu, “Dış Ticarette İstihbarat” projesinin ardından ikinci projelerin­in de digital alanda üyelerin uluslarara­sı alanda ticari işbirliğin­i geliştirme­ye yönelik olduğunu ve bu yıl içinde hizmete gireceğini bildirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye