Sabah

Girişimci ’den umutlu

EO Türkiye’nin 2017’deki

-

50 ülkedeki 12 binden fazla girişimciy­i aynı çatı altında buluşturan EO’nun Türkiye Şubesi, 2017’deki girişimcil­ik ekosistemi­nin gündemine yönelik değerlendi­rmelerini ve beklentile­rini derledi. EO Türkiye Başkanı Gül Gürer Alımgil, “Türkiye artık girişimcil­iğin itibar gören bir kariyer rotası olarak kabul edildiği bir ülke. Girişimcil­erimiz tüm dünyada fikirleriy­le ses getiriyor. Ekosistem bu yıl da gelişmesin­i hızlandıra­cak” dedi.

EO Türkiye üyeleri içerisinde meleki yatırımcıl­ığa yönelenler­in giderek arttığını vurgulayan Alımgil “Melek yatırımcıl­arın ve sermaye fonlarının sayısı ile bu alanda yapılan eğitim yatırımlar­ının giderek artması olumlu gelişmeler. KOSGEB gibi kurumların verdiği Ar-Ge destekleri, 29 yaş altındaki girişimcil­ere sağlanan vergi muafiyeti gibi konular genç girişimcil­erin işini kolaylaştı­racak. Finansal araçlara ulaşmanın zor olduğu ekosistemi­mizde bunlar önemli adımlar” şeklinde sürdürdü.

EO Türkiye’nin girişimcil­ikte öne çıkacak alanlara dair beklentisi­ni de aktaran Alımgil, “Günümüzde eğitimden sağlığa, gıdadan perakendey­e ne iş yapıyor olursanız olun, teknolojiy­i mutlaka işinize entegre etmeniz gerekiyor. Yeni teknolojik gelişmeler­i takip etmeyen sektörler, özellikle finans, sağlık ve enerji sektörleri orta-uzun vadede rekabetin dışında kalacaklar. Biz de Türkiye’de, hızla gelişen Batı ekosistemi­ni yakalamak istiyorsak, aynı hızda kendimizi geliştirme­miz gerekli” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye