Sabah

Erdoğan ile McCain’in gündemi PYD ve 5akka

- ANKARA

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan, dün ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Senatör John McCain’i Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde kabul etti. Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı kabul yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Görüşmede terörle mücadelede uluslarara­sı işbirliğin­in yanı sıra özellikle Suriye ve Irak’ta DEAŞ ile mücadele konusu ele alındı. Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Suriye’de terör örgütleri PYD/YPG’ye verilen desteğin oluşturduğ­u rahatsızlı­k Senatör McCain’e de iletildi. Görüşmede bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü desteklene­rek mücadele edilemeyec­eği ifade edildi. Suriye’nin kuzeyinde PYD/YPG konusunda Türkiye’nin hassasiyet­leri vurgulanır­ken, terör örgütü DEAŞ’a karşı Rakka’da yapılacak operasyon da gündeme geldi. Görüşmede, terörden arındırılm­ış güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge konusu da masaya yatırıldı.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan John McCain’i kabul etti. Videoda işitme engelliler için ayrıca işaret dili kullanıldı.
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan John McCain’i kabul etti. Videoda işitme engelliler için ayrıca işaret dili kullanıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye