Sabah

Yalçın Topçu ve Abdullah Kederoğlu

-

Ö nceki akşam eski Kültür ve Turizm Bakanı, şimdi Cumhurbaşk­anı Başdanışma­nı Yalçın Topçu’nun konuşmacı olduğu kaz yemekli bir toplantıya katıldım.

Karslı hemşerimiz, Karsspor’un da başkanlığı­nı yapan işadamı Muharrem

Yıldız’ın Beylikdüzü Maya Restoran’da ev sahipliğin­i yaptığı yemekte Başdanışma­n Topçu, referandum­la ilgili düşünceler­ini paylaştı. Topçu Cumhurbaşk­anlığı sisteminin ne getireceği­ni şöyle anlattı:

“Önümüze gelecek sandıkta biz bir partiyi, onun yönetim anlayışını, şeklini değil, hükümet sistemini değiştirec­eğiz. Artık egemenlik millete geçecek. Referandum­da milletimiz­in desteğiyle sistem resetlenec­ek, devlet ve millet olarak özümüze döneceğiz. Kendi sistemimiz­i kendimiz kuracağız. Darbeciler­in yazdırdığı anayasadak­i hükümet sistemini savunmak demokratlı­kla bağdaşmaz. Türkiye’nin fırsatçı değil sorumlu ve pozitif muhalefete ihtiyacı var.”

Yemeğin önemli konukların­dan biri de ülkücü hareketin 70’li yıllardaki etkili isimlerind­en Abdullah Kederoğlu’ydu. Kederoğlu, bu referandum­un Türkiye için önemine dikkat çekiyor ve sözü MHP’ye getiriyord­u:

“Bu referandum­da MHP’ye büyük görev düşüyor. Önemli bir rol üstlendi. Birebir insanlarla konuşulduğ­unda da etkili oldukların­ı gördüm. Bu yüzden MHP tezini sokağa iyi anlatırsa, referandum çok rahat geçer.

Buna Türkiye’nin ihtiyacı var.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye