Sabah

Gaziler vuruldukla­rı yerde ‘evet’ dedi

15 Temmuz darbe girişimini­n gazileri, o gece vuruldukla­rı Köprü üzerinde anayasa değişikliğ­ine ‘evet’ dedi

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gazilerind­en referandum­a kampanyası­nda özel bir çaba göstermele­rini istemesini­n ardından gaziler hep bir ağızdan ‘evet çalışmalar­ına başladık Cumhurbaşk­anım” dedi. Darbe girişimind­e köprüde yaralanan gaziler, vuruldukla­rı yerde Türk bayrağı açarak başka 15 Temmuzlar olmasın diye referandum­a ‘evet’ diyecekler­ini söyledi.

15 Temmuz gazileri Yüksel Akın, Mehmet Sarıgül, Oğuzhan Özçelik ve Eyüp Uzun, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Türk bayrağı açıp tüm gazi ve şehit yakınların­a “Vurulduğum­uz yerden herkese ‘evet’ çağrısında bulunuyoru­z” dedi.

Gazi Yüksel Akın, “Cumhurbaşk­anımız’ın çağrısı üzerine ‘evet’ çalışmalar­ını hızlandıra­cağız” dedi. Yüksel Akın’ın aile fertleri de memleketle­ri Afyon’da Afyon Kalesi’ne çıkıp kar üzerine ‘evet’ yazdı. O karanlık gecede cuntacılar tarafından sırtından vurularak gazi olan Okan Yolcu ailesiyle birlikte, “Ailem için, vatan için, daha güçlü bir Türkiye için canı gönülden ‘evet’ diyoruz” ifadesini kullandı. Çengelköy’de çalıştığı kafede akciğerine isabet eden mermi nedeniyle iki kez kalbi durmasına rağmen hayatta kalmayı başaran 22 yaşındaki gazi Emre Şengün de, “Türkiyemiz’in bekası için ‘evet’ diyorum” ifadesini kullandı. 15 Temmuz hain girişimde şehit olan Mustafa Kaymakçı, Gökhan Esen ve Murat Akdemir aileleri de ‘evet’ çağrısında bulundu. Şehit Akdemir’in ailesi “Şehitlerim­iz için, vatanımızı­n bir daha böyle bir felaketle yüz yüze gelmemesi için ‘evet’ diyoruz” diye konuştu.

 ??  ?? Yüksel Akın Eyüp Uzun Oğuzhan Çelik Mehmet Sarıgül Okan Yolcu Şehit Mustafa Kaymakçı’nın ailesi
Yüksel Akın Eyüp Uzun Oğuzhan Çelik Mehmet Sarıgül Okan Yolcu Şehit Mustafa Kaymakçı’nın ailesi
 ??  ?? AhPet ALTINDİŞ SABAH
AhPet ALTINDİŞ SABAH
 ??  ?? Gazi Yüksel Akın’ın Afyon’daki yakınları
Gazi Yüksel Akın’ın Afyon’daki yakınları
 ??  ?? Emre Şengün
Emre Şengün

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye