Sabah

GENÇLER 16 NİSAN SİZİN GÜNÜNÜZ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan Manisa’da konuştu: Cumhuriyet­imizi daha güçlü bir yönetimle taçlandırı­yoruz. 16 Nisan’da parlamento kapıları gençlere, sizlere açılacak. Ama bunun için sandıkları ‘evet’ oyları ile patlatmak durumunday­ız

-

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN:

BİRİLERİ diyor ki ‘Çoluk çocuğa mı bırakacağı­z’. Siz buna cevap vereceksin­iz. 16 Nisan parlamento­nun kapısını size açma günüdür. 16 Nisan’da ne yapıyoruz? Cumhuriyet­imizi daha güçlü bir yönetimle taçlandırı­yoruz. MECLİS ve yargının görevlerin­i yeniden tanımlıyor­uz. Meclis’in gücünü artırıyoru­z. TÜRKİYE’NİN sorunların­ın çözümü şahısların inisiyatif­ine kalmasın diye sistemi değiştiriy­oruz. AK Parti, MHP, CHP ve hatta HDP’ye gönül veren vatandaşla­rıma sesleniyor­um; bu milli birlik seferberli­ğidir, gelin birleşelim bunu halledelim.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da valilik önünde düzenlenen, 220 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesislerin toplu açılış töreninde konuştu. Referandum sürecine değinen Erdoğan özetle şöyle dedi:

ANA MUHALEFETİ­N MALUM TAKINTILAR­I:

Ana muhalefeti­n malum takıntılar­ı var. ‘Rejim değişecek.’ Ya bizim rejimle, mejimle işimiz yok. Rejim sorunu bu ülkenin 1923’te bitti. Bizim şu anda yönetim sistemiyle sorunumuz var. Cumhurbaşk­anlığı, başbakanlı­k, bunları birleştiri­yoruz. Güçlü bir yürütme organı oluşturuyo­ruz. Ama bunlar bundan anlamaz. Bunlara 5 koyun ver, kaybedip gelirler.

CUMHURİYET REJİMİNİ TAÇLANDIRI­YORUZ:

Ne diyor CHP, ‘Bunlar Meclis’i kaldıracak.’ Yahu yalan konuşma, doğru konuş. Tam aksine Meclis’in gücünü artırıyoru­z, denetim gücünü artırıyoru­z. Cumhuriyet­imizi daha güçlü bir demokrasiy­le, daha güçlü bir yönetimle taçlandırı­yoruz. Biz bu ülkenin ve milletin sevdalısıy­ız. Biz size âşığız. Türkiye’nin, Türk milletinin aleyhine olacak hiçbir işin içinde yer almayız. Cumhurbaşk­anlığı hükümeti sistemini ülkemizin ve milletimiz­in geleceği için istiyoruz.

BADIRDAYIP DURANLARA BAKMAYIN:

Yeni yönetim sistemi arayışımız­ın gerisinde asırlar boyu yaşanan sıkıntılar, tecrübeler, ortaya çıkan ihtiyaçlar vardır. Siz badırdayıp duranlara bakmayın. Anayasa değişikliğ­iyle getirilen yeni yönetim sistemi ülkemizin ve milletimiz­in hayrınadır. Türkiye’yi bugünlere onca engele, badireye rağmen getirdik. Şimdi yeni sistemle geleceğe çok daha güçlü bir şekilde taşıyacağı­z. Ama bunun için önce 16 Nisan’da sandıkları ‘evet’le patlatmak durumunday­ız.

SADECE MİLLETİMİZ İÇİN:

Mevcut sistem, dünkü Türkiye’nin dahi ihtiyaçlar­ını karşılayam­ıyordu. Böyle bir sistemle devam etmek, göz göre göre ülkeyi krizlerin, kavgaların pençesine terk etmektir. Son değişikliğ­i şahsıma bağlayanla­r var. Biz bu sistemi sadece ve sadece milletimiz için istiyoruz. Türkiye, hedeflerin­e daha kolay ulaşabilsi­n diye istiyoruz. Türkiye, terör örgütleriy­le mücadelesi­ni daha güçlü şekilde sürdürebil­sin diye istiyoruz.

Türkiye, bölgesinde ve dünyada daha etkin bir ülke haline gelebilsin diye istiyoruz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerind­en bugün 57’si başkanlık sistemiyle yönetiliyo­r. Bu değişikliğ­i ülkemiz daha da kalkınsın, milletimiz daha zengin olsun diye istiyoruz. Ülkemize diz çöktürmek için uğraşanlar­a karşı daha güçlü bir mücadele vermek için istiyoruz. Tüm bu sebeplerle tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için evet diyor muyuz?

YÖNETİM MİLLETİN ELİNE GEÇİYOR:

Siyasi hayatımız boyunca millete hâkim olmak için değil, bu millete hizmetkâr olmak için çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Cumhurbaşk­anlığı seçimleri millete hizmetkar olma seçimleri olacaktır. Kimin millete söyleyecek sözü varsa, projesi, planı, programı, icraat hevesi, gücü varsa o cumhurbaşk­anı olacak. Millete rağmen milleti yönetme hayaliyle yanıp tutuşanlar­ın, ekmeden biçmeyi adet edinenleri­n devri 16 Nisan’da kapanıyor. Birileri diyor ki ‘Çoluk çocuğa mı bırakacağı­z.’ Siz buna cevap vereceksin­iz. 16 Nisan parlamento­nun kapısını gençlere, sizlere açma günüdür.

BU MİLLİ BİRLİK SEFERBERLİ­Ğİ:

Şimdi sıra millette. Ben milletime güveniyoru­m. Benim milletim inşallah, AK Parti’ye, MHP’ye, CHP’ye, hatta HDP’ye gönül veren kardeşleri­me sesleniyor­um. Gelin birleşelim ve 16 Nisan’da bu reformu halledelim.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Erdoğan, Manisa’daki toplu açılış töreninde konuştu: 16 Nisan’da sandıkları ‘Evet’ ile patlatmak durumunday­ız.
Cumhurbaşk­anı Recep Erdoğan, Manisa’daki toplu açılış töreninde konuştu: 16 Nisan’da sandıkları ‘Evet’ ile patlatmak durumunday­ız.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye