Sabah

İgor Tudor’a 5 önemli tavsiye!..

-

ç günlük hoca, Galatasara­y’da ilk derbisine çıkıyor, pazartesi günü.. İşte ona ağabey tavsiyeler­i.. 1-

olma.. Mutlak kazanman lazım. 1 puanla 0 puanın Galatasara­y için fazla farkı yok. Beşiktaş Akhisar maçında bile savunmada ne açıklar verdi. Korkma git üzerlerine.

2- Galatasara­y’ın belası, duran toplar ve kornerler.. Çünkü Muslera yan toplarda nerdeyse etkisiz. Kornerlerd­e mutlak arka direğe bir adam koy. Buradan kaç gol yediler biliyor musun?.

Penaltı olursa, Muslera köşe seçip atlamasın. İyi penaltıyı köşeyi doğru da seçse kurtaramaz. Ama plase, hele kötü penaltıyı kurtarmaya refleksi yeter.

Muslera bu tür toplara ayakla vurmada en kötü kalecilerd­en biri. Asist yapabilir rakibe. Takım da yıkılır kendisi de..

3- Muslera’dan başlayarak

Yavaş futbol yenilmemey­e oynayan takıma yarar. Muslera avut atışlarını nerdeyse 30 saniyede yapıyor ortalama. Hücum eden rakip, tamamen kendi sahasına dönmüş ve yerleşmişk­en.. Taç atışları da öyle. Bu takım 10 yıldır hızlı taç atmayı unuttu. Yanından hızlı biri geçince, kendisini araba çarpmış kedi gibi havaya fırlatmak ve sonra ellerini yere vurarak haykırıp “Ambulans isterim” görüntüsü vermek, Galatasara­y’a zarar veriyor. Bu yüzden oyun duruyor. Taktik faulün gayesi zaten oyunu durdurmak, soğutmak. Bu işi “Hakemi kandırıp rakibe kart aldırabili­r miyiz” ayıbındaki senin futbolcula­rın yapıyor.

4-Futbolcula­rın daha otuzuncu saniyede hakemle oynamaya başlıyorla­r. “Hata bende değil, hakemde” dediklerin­i sanıyorlar, tribünlere.. Taca bile, el kolla itiraz etmeleri, en iyi niyetli hakemi bile daha 15’inci dakikada Galatasara­y düşmanı yapar. Hele kalabalık

İtirazlar bile güler yüzle ve “Sevgili Hocam” diye yapılmalı ki, hakem düşünsün, “Hata mı ettim acaba” diye..

5- İlk 11 seçimi ve oyuncu değişiklik­lerinde sağın solun (Hele de yönetimin) dolduruşun­a gelme. Kafanda ne varsa onu uygula.. Doğru yanlış, hepsi senin kafandan çıksın. Çünkü hesabı sen vereceksin. Hata onlarda olsa bile seni kovar, o adamlar!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye