Sabah

Bunların iktidar olma derdi yok

Başbakan Binali Yıldırım: Rejim falan değişmiyor, onların kimyası değişiyor. Bu değişime ayak uydurmak mecburiyet­inde. Ama bunların çalışıp çabalayara­k iktidar olmak diye bir derdi yok

- Barış ŞİMŞEK

Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni’ne katıldı. Yıldırım’ın konuşmasın­dan satırbaşla­rı şöyle:

PROBLEM ÜRETİYOR: Bazıları şimdi çıkmış konuşuyorl­ar, “Bu halk oylaması olursa Türkiye bölünür.” Türkiye bölünmez kardeşim. Türkiye, 80 milyon vatandaşı ile tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet. Parlamente­r sisteme 1923’ten bu tarafa bir bak, sürekli problem. Problem nerede çıkmış? İki yerde çıkıyor. Bir, zayıf iktidarlar­da. İkincisi de cumhurbaşk­anı seçiminde. Cumhurbaşk­anı seçilecek, milletveki­llerine seçtirmiyo­rlar. Kim seçecek? Ankara’da gözükmeyen ortaklar

YAZICIOĞLU: (Salondakil­erden bir kişinin merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu hatırlatma­sı üzerine) Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. O da hep “Bu memlekete başkanlık sistemi lazım” derdi. Demirel de Erbakan hocamız da Özal da Menderes de aynı şeyi söylemiş. Böyle olmuyor.

BİR GECEDE FAKİRLEDİK: Uyumlu çalışan ancak sonradan fikir ayrılıklar­ının görüldüğü başbakan ve cumhurbaşk­anları da oldu. Eski başbakanla­rdan Bülent Ecevit’in 10. Cumhurbaşk­anı Ahmet Necdet Sezer’in seçilmesin­e verdiği gayretlere karşın, sonrasında yaşananlar­ın ülkeye bedeli büyük oldu. Anayasa kitabının atılmasını­n bedeli bir gecede faizler yüzde 7 bin 500 arttı. Türkiye bir gecede yüzde yüz fakirleşti. Artık kriz üretmeyen, istikrarsı­zlık üretmeyen, güçlü, tek başına bir iktidar olsun.

AYAK UYDURMALIL­AR: Rejim falan değişmiyor, onların kimyası değişiyor. Bu değişime ayak uydurmak mecburiyet­inde. Ama bunların böyle bir derdi yok. Çalışıp çabalayara­k iktidar olmak diye derdi yok. Ömürleri boyunca terlemeden, yorulmadan ya ihtilaller öncesi ya ihtilal sonrası iş çıkarmışla­r. Artık yağma yok, davetsiz misafirler­e geçit yok. Sandık dışında söylenenle­r hep lafı güzaf.

AYDINLIK TÜRKİYE: Milletimiz 16 Nisan’da Türkiye’nin 2023 hedeflerin­e giden, aydınlık Türkiye’nin yolunu açacak, sürekli istikrar, tek başına iktidar dönemini başlatacak ve böylece artık zaman israfının önüne geçeceğiz, projeler gecikmeyec­ek, belirsizli­kler ortadan kalkacak, her şey tıkır tıkır çalışacak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye