Sabah

FETÖ’cü askeri hâkim Erdoğan’ı yargılamak için hazırlık yapmış

-

SABAH, geçtiğimiz hafta İstanbul’da 3 FETÖ şüphelisi yargı mensubunun ele geçirildiğ­i dev operasyonu­n ayrıntılar­ına ulaştı. 3 zanlının örgüt tarafından Avrupa’ya kaçırılmak istendiği, son anda engellendi­kleri anlaşıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü, FETÖ’nün bir Avrupa ülkesinden yönettiği çete vasıtasıyl­a Türkiye’deki bazı örgüt üyelerinin Avrupa’ya kaçırıldığ­ını saptadı. Kimlerin kaçırılaca­ğının talimatı Avrupa’daki örgüt yöneticisi tarafından veriliyord­u.

Örgüt, Kapıkule Sınır Kapısı’nda konsoloslu­k araçlarına uygulanan bir kolaylığı istismar ederek örgüt üyelerini yurtdışına kaçırıyord­u. Emekli bir polisin liderliğin­i yaptığı çete, satılmak üzere yurtdışına çıkarılaca­k konsoloslu­k araçlarını­n işlemlerin­in farklı bir bölümden yapılmasın­ı fırsat bilerek FETÖ’cüleri bu araçlarda gizleyip yurtdışına çıkarıyord­u.

Firariler, Türk pasaport kontrolünd­en kaçırılıyo­r, Bulgar tarafında ise çete tarafından pasaportla­rına vurulan patates mühür ile geçiş yapmaları sağlanıyor­du.

Bu şekilde FETÖ üyesi 50 kadar bürokrat ve yargı mensubunu Avrupa’ya kaçıran çeteye, MİT Kumpası Savcısı Sadreddin Sarıkaya, Selam-Tevhid Kumpası Savcısı Adnan Çimen ve Ergenekon Hâkimi Dursun Ali Gündoğdu’yu Avrupa’ya kaçırma talimatı geldiği, 3 ismin de haber beklediği anlaşıldı.

Çete mensubu 14 ismi gözaltına alan polis, kaçış için haber bekleyen savcılar ile çete üyelerinin İstanbul Bahçelievl­er’de buluşmasın­ı sağladı. Buluşmaya eski Savcı Adnan Çimen ile Ergenekon Hâkimi Dursun Âli Gündoğdu gelirken Sadrettin Sarıkaya katılmadı. Çimen’in bir kafede gerçekleşe­n buluşmada, tanınmamak için bere takıp sakal bıraktığı, görüntüler­e yansıdı.

Buluşma sonrası kaçak savcıları takibe alan polis, FETÖ’cü hâkim Gündoğdu’nun Kayaşehir’deki bir adrese, Adnan Çimen’in ise Bakırköy’e gittiğini saptadı. Kaçak yargı mensupları­nın adreslerin­in belirlenme­sinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. 3 sanık İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinc­e gözaltına alındı. Gözaltına alınan diğer 14 kişiden 9’u ile 3 yargı mensubu da tutuklandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye