Sabah

İ

-

stanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücüdele Şube Müdürlüğü bünyesinde, “uyuşturucu ve zehir tacirleri ile mücadele” hedefiyle 11 Aralık 2014’te Sivil Narkotim Polisleri (NTP) birimi oluşturuld­u. İçişleri Bakanlığı’nca 14 ilde uygulanan ve “torbacı” diye tabir edilen sokak satıcıları­nın korkulu rüyası haline gelen Narkotim Polisleri, özel olarak hazırlanan suç haritaları­ndan hareketle: okul, eğlence yerleri gibi başta gençlerin bulunduğu noktalarda uyuşturucu satışının önüne geçmeye yönelik çalışmalar sürdürüyor. Bu kapsamda son iki yılda tam bin 120 operasyona imza atıldı ve sokak satıcıları­na yüzde 70 oranında darbe vuruldu. Özel eğitimden geçen polisler, İstanbul’u sentetik uyuşturucu­dan temizledi.

Uyuşturucu madde satışı ve zehir tacirleri ile mücadele eden Narkotimle­r’in sokak operasyonl­arını SABAH yerinde izledi. İstanbul Narkotim

Toplam 1 ton 26 kilogram esrar maddesi, 72 kilogram eroin ile kokain, 23 kilogram afyon sakızı, 2 kilogram metamfetam­in, 300 bin 600 adet uyuşturucu hap, 138 kilogram sentetik uyuşturucu ile 230 adet ruhsatsız silah ve 3 bin 300 mermi ele geçirildi. Polisin başarılı çalışmalar­ı büyük takdir topladı. Sokaktaki uyuşturucu satışını yaklaşık yüzde 70 azaltan Narkotimle­r’e öğrenci, veli ve öğretmenle­rden teşekkür telefonlar­ı yağıyor.

 ??  ?? SABA
SABA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye