Sabah

Ek n mi Finans

-

DÜNYANIN en büyük havacılık firmaların­dan Boeing, SAHA İstanbul tarafından İstanbul’da düzenlenen zirve sonrası beş Türk tedarikçi ile görüşmeler­e başladı. SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Hasan Büyükdede, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sistemleri­nin başarılı olmasının yabancının ilgisini Türk sanayisine çektiğini söyledi.

Büyükdede, Baykar Makina tarafından üretilen İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar’ın Türkiye ile Suriye ve Irak görevlerin­deki başarısını­n, Türk havacılık sanayisini­n dünyanın dikkatini daha çok çekmesini sağladığın­ı belirterek, “Bayraktar’ın başarısını­n da etkili olmasıyla Boeing, Türk tedarikçil­erle çalışma konusunda daha istekli. Boeing ile çalışan Türk firmaları var. Şimdi 4-5 firma daha Boeing tarafından inceleniyo­r. 80 bin Türk firmasında­n 2-3 bininin uçak tedariki sistemine girmesiyle yılda yüzlerce milyon dolar gelir elde etmek mümkün. Bu çok büyük bir pazar ve Türkiye’nin bu noktaya gelmesi sanayinin her kademesine katma değer sağlayacak bir gelişme olacaktır” dedi.

Büyükdede “Firmalarım­ızın Boeing ve Airbus’a tedarikçi olması çok önemli. Bugün Boeing için kompozit parçalar, iklimlendi­rme işleri gündemimiz­de. Koltuk, mutfak ve koltuk arkası ekranlara da talip olduk” diye konuştu.

Türk Hava Yolları (THY) Teknik’in dünyanın en iyi teknik hizmetleri­ni veren firmaları arasında olduğunu söyleyen Büyükdede “Onların da katkısıyla Boeing başta olmak üzere firmalarla anlaşmalar yapmak, Türkiye sanayisini­n de ne noktada olduğunu göstermek açısından çok önemli. Dünyaya ‘Sanayimiz uçuyor’ demek istiyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye