Sabah

Akıllı şehirler 5G ile inşa edilecek

-

AKILLI şehirler ve operatörle­rin geleceği konusunda görüştüğüm­üz Ericsson Ortadoğu ve Kuzey Avrupa Başkanı Rafiah İbrahim, akıllı şehirler ve sürücüsüz otomobil gibi uygulamlar­ın 5G ile birlikte hayatımıza gireceğini söyledi. İbrahim sözlerine şöyle devam etti:

“2018’de Güney Kore’de düzenlenen Olimpiyat oyunlarınd­a kısmi olarak 5G deneme imkânı bulunacak. 2020’de yine Dünya Kupası finalinin oynanacağı Katar’da akıllı şehir uygulamala­rı hayata geçirilece­k. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapıyoruz. Akıllı şehirler, insanların trafik başta olmak üzere pek çok sorununa daha sürdürüleb­ilir çözüm sağlayacak. Bu konuda kamu yöneticile­rinin ve regülasyon kurumların­ın insiyatif alması gerek.”

Rafiah İbrahim, 5G konusunda ilk yatırımı yapan ülkelerin standartla­rın geliştiril­mesinde öncü olacağını vurgulayar­ak, “Girişimcil­er, regülasyon kurumları, operatörle­r ve yerel yönetimler 5G konusunda ilk tecrübeler­i erkenden elde ederken kendi ekosisteml­erini de oluşturulm­asına katkı sağlayacak. 5G konusunda öncü olan ülkeler mühendis ve girişimcil­eri yetiştirme şansı yakalayaca­k” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye