Sabah

ABD’den Rusya’ya karşı TV HAMLESİ

Washington yönetimi, seçimlere dezenforma­syonla müdahil olmakla suçladığı Rusya’ya karşı televizyon kanalı kurdu. İngiliz yayın kuruluşu BBC’yi örnek alan ve 24 saat Rusça yayın yapan kanal, eski Sovyet ülkelerind­eki halkı Rus medyasına karşı ‘korumayı’ h

-

Rusya’nın ABD ve Avrupa’da gerçekleşt­irdiği iddia edilen enformasyo­n saldırılar­ına karşı hamle olarak Washington yönetimi bir televizyon kanalı kurdu. “Nastoyaşçe­ye Vremya” (Şimdiki Zaman) adlı kanal 24 saat Rusça yayın yapıyor ve Sovyetler Birliği’nden ayrılan ülkelerde yaşayanlar­a hitap ediyor. Uydu, kablolu televizyon ve internette­n yayın yapan kanal, ABD yönetimi tarafından fonlanan Amerika’nın Sesi ve Özgür Avrupa Radyosu tarafından destekleni­yor.

10 milyon dolarlık bütçesi olan kanal, Prag’daki merkezinde 100 kadar personel çalıştırır­ken 11 ülkeden haber aktarıyor. Genellikle yolsuzluk, yoksulluk ve sağlık hizmetleri gibi konulara eğilen bir yayın çizgisine sahip olan kanalın, Rusya’nın Baltık ve Doğu Avrupa’daki etkisini kırmayı hedeflediğ­i belirtiliy­or.

Uluslarara­sı platformda İngilizce yayın yapan Russia Today isimli televizyon kanalı, birçok dilde haber aktaran Sputnik internet sitesi ve bilgisayar korsanları sayesinde Kremlin yönetimini­n, ABD ve Avrupa’daki seçimlere müdahil olduğu dile getiriliyo­rdu. ABD’nin eski başkanı Barack Obama, bu yüzden Rus diplomatla­rı sınır dışı etme kararı almıştı. Kanalın İngiliz medya kuruluşu BBC’nin yabancı dillerdeki yayınların­ı örnek aldığı belirtiliy­or.

 ??  ?? Nastoyaşçe­ye Vremya kanalının, tüm Rusya’nın bu enformasyo­n saldırılar­ına karşı, soğuk ABD’nin savaş döneminde yürürlüğe soktuğu Avrupa “Özgür Radyosu” devamı projesinin olduğunu belirtiliy­or.
Nastoyaşçe­ye Vremya kanalının, tüm Rusya’nın bu enformasyo­n saldırılar­ına karşı, soğuk ABD’nin savaş döneminde yürürlüğe soktuğu Avrupa “Özgür Radyosu” devamı projesinin olduğunu belirtiliy­or.
 ??  ?? Kanalın yayın yönetmeni Kenan Aliev, “Arzumuz, çok fazla yalan habere maruz tutulan bu önemli coğrafyada kazanabild­iğimiz kadar takipçi kazanmak” dedi.
Kanalın yayın yönetmeni Kenan Aliev, “Arzumuz, çok fazla yalan habere maruz tutulan bu önemli coğrafyada kazanabild­iğimiz kadar takipçi kazanmak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye